Vanavond op tv: College Tour met Matthijs van Nieuwkerk, docu over dood Ivana Smit en meer

Vanavond op tv: College Tour met Matthijs van Nieuwkerk, docu over dood Ivana Smit en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 19 mei 2019

Kijktip :

College Tour keert vanavond terug in een nieuw jasje: Matthijs van Nieuwkerk neemt het stokje over van Twan Huys. In de eerste aflevering is strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq te gast. Verder is er onder meer een documentaire over de dood van het Nederlandse model Ivana Smit te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 19 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: College Tour

20.25 uur, NPO 1

Het programma College Tour keert vanavond terug op NPO 1. Matthijs van Nieuwkerk heeft de presentatie overgenomen van Twan Huys. De komende zondagen is elke week rond 20.25 uur een nieuw gesprek tussen Van Nieuwkerk en een bekende Nederlandse gast te zien. In de eerste aflevering is dat strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq. Zij stond met haar kantoor, dat inmiddels Ficq & Partners heet, onder meer Badr Hari, Dino Soerel en Jan-Dirk Paarlberg bij. Ficq schreef de laatste jaren geschiedenis door - tevergeefs - een strafrechtelijke aanval op de tabaksindustrie te openen. Lees hier wie de andere gasten dit seizoen zijn.


Docu: De mysterieuze dood van Ivana Smit

20.30 uur, SBS 6

Thijs Zeeman gaat op zoek naar de waarheid rond de dramatische gebeurtenis op 7 december 2017. De achttienjarige Nederlandse Ivana Smit werd die dag dood gevonden na een val van de twintigste verdieping van een flatgebouw in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. In deze documentaire spreken de ouders van Ivana voor het eerst over de dood van hun dochter en gaat de onderzoeksjournalist op zoek naar de waarheid: wat speelde zich die laatste uren af in het appartement... én: waar zijn de Johnsons?


Nieuw: Ex on the Beach Double Dutch - All Stars

21.30 uur, MTV

Vanavond start een nieuw seizoen van het MTV-programma Ex on the Beach: Double Dutch. Het vijfde seizoen is een bijzonder seizoen, want er keren bekende singles van de afgelopen vier seizoenen terug om de boel nog één keer op stelten te zetten. In Ex on the Beach: Double Dutch worden er elke week nieuwe exen losgelaten op het tropische strand om het voor de vrijgezellen een helse vakantie te maken. Aangezien niemand weet waar en wanneer er een nieuwe ex opduikt, levert dat flink wat drama op.


Nieuw: On the road zonder Jack

21.50 uur, Canvas

In de avontuurlijke reisserie On the road zonder Jack rijdt documentairemaker Luc Vrydaghs met een oude Chevrolet dwars door de Verenigde Staten om de polsslag te voelen van de doorsnee Amerikanen op dit kantelpunt in hun geschiedenis. De vijf afleveringen zijn elke zondag om 21.50 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas. De reis begint in Miami in het zuidoosten en eindigt in Seattle in het noordwesten. Daartussen liggen 5000 kilometer off the beaten track, weg van highways, machtscentra als New York en Washington, en de clichés van film en televisie.


Nieuw: The Split

22.50 uur, NPO 1

Vanaf vanavond wordt het eerste seizoen van The Split, een Britse dramaserie met Barry Atsma, uitgezonden op NPO 1. De zesdelige serie is elke zondag rond 23.00 uur te zien. De serie gaat over het snelle circuit van machtige vrouwelijke echtscheidingsadvocaten bezien vanuit het perspectief van de drie zussen Hannah, Nina en de jongste, Rose. Hannah en Nina zijn vooraanstaande echtscheidings- en familierechtadvocaten bij concurrerende firma's, terwijl Rose nog op zoek is naar haar plaats in het leven.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: College Tour met Matthijs van Nieuwkerk, docu over dood Ivana Smit en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV