Pianobroers Lucas en Arthur Jussen vanavond te gast in College Tour

Pianobroers Lucas en Arthur Jussen vanavond te gast in College Tour
Matthijs van Nieuwkerk ondervraagt wonderkinderen

Kijktip :

Vanavond ontvangt Matthijs van Nieuwkerk de (voormalige) wonderkinderen Lucas en Arthur Jussen in College Tour. De pianospelende broers, die al jaren aan de wereldtop staan, worden ook aan de tand gevoeld door studenten in de zaal.

Jong geleerd is oud gedaan
Lucas (27 februari 1993) en Arthur (28 september 1996) zijn al meer dan een decennium wereldberoemd om hun talent op de piano. In 2006 maakten ze hun debuut in het Concertgebouw in Amsterdam, waar ze onder leiding van dirigent Jaap van Zweden een stuk van Mozart met een orkest speelden. Sindsdien bleven ze constant in de spotlights staan.

Meesterpianisten
Zo won het duo in 2011 de eerste Concertgebouw Young Talent Award, traden ze op voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima in het Sydney Opera House en verzorgden ze al eens het hoofdprogramma van het Prinsengrachtconcert. Vorig jaar debuteerden ze bovendien in de serie Meesterpianisten van het Concertgebouw.

College Tour is vanavond om 20.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van College Tour terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Pianobroers Lucas en Arthur Jussen vanavond te gast in College Tour of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen