Vanavond op tv: staatsbezoek Willem-Alexander en Máxima aan Ierland & Leef je droom

Vanavond op tv: staatsbezoek Willem-Alexander en Máxima aan Ierland & Leef je droom
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 15 juni

Kijktip :

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brachten deze week een staatsbezoek aan Ierland. Astrid Kersseboom blikt op NPO2 terug op de afgelopen dagen. In Leef je droom zie je een Brits stel dat naar Zambia verkast en de strandopera Aïda aan Zee is te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 15 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Verslag: Koningspaar in Ierland

NPO 2
19:25 uur

Verslag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Ierland de afgelopen dagen. De terugblik wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom.
Omdat de brexit juist voor Ierland veel gevolgen heeft, wordt in de uitzending uitgebreid stilgestaan bij de vraag wat de Ieren vinden en gaan voelen als hun buren, de Britten, daadwerkelijk de EU verlaten.
Verder wordt verslag gedaan van het programma van het koningspaar, te beginnen met de ontvangst in Dublin door president Higgins. Ook is er aandacht voor de traditionele kranslegging, de bezoeken aan het parlement en het bedrijfsleven en de ontmoeting met Nederlanders die in Ierland wonen.


Live: Aida aan zee

NPO 2
21:05 uur

Floris Kortie neemt de kijker mee naar het Scheveningse strand, voor de spectaculaire opening van Festival Classique met de strandopera Aida aan Zee.
Het festival brengt voor deze voorstelling meer dan 350 musici en dansers op de been. In het programma worden livebeelden uitgezonden en verder zijn achtergronden en een kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen te zien. Hoofdrollen worden vertolkt door onder meer sopraan Kelly God, mezzosopraan Lien Haegeman en tenor Marcel Reijans.


Leef je droom: safarihotel in Zambia

NPO 1
21:20 uur

In deze aflevering van Leef je droom, een Britse documentaireserie, wagen Lyndon Pinches en zijn zwangere vrouw Ruth de gok van hun leven. Ze hebben allebei hun werk in Groot-Brittannië opgegeven om zonder enige ervaring al hun spaargeld in een safarihotel in de Zambiaanse bushbush te steken.
Ze laten hun familie en vrienden achter om onder primitieve omstandigheden in een flinterdunne tent te gaan wonen, met een gat in de grond als wc en met levensgevaarlijke leeuwen, olifanten en krokodillen in hun naaste omgeving.


Terug: Kindig Customs

Discovery Channel
22:00 uur

Vanvond beginnen Dave Kindig en zijn team beginnen aan het nieuwe seizoen van Kindig Customs, waarin oude auto's worden omgetoverd tot pareltjes. Het vijfde seizoen begint met een klus zoals ze die niet eerder hebben gehad. Een klant vraagt om zijn 1964 Ranchero af te maken tot een waar kunstwerk.
De afleveringen zijn elke zaterdag om 22:00 uur te zien op Discovery.
Bekijk op welk kanaal je Discovery bij jouw tv-aanbieder kunt vinden.


Verslag: FunX Music Awards 2019

NPO 3
23:30 uur

Verslag van de jaarlijkse uitreiking van de FunX Music Awards in Paradiso, afgelopen dinsdag.
In Amsterdam werden de prijzen uitgereikt in categorieën als beste artiest, beste song, beste album, beste dj en beste mc. In de tv-uitzending zijn de hoogtepunten van de avond te zien, met naast de prijsuitreikingen ook backstage interviews met winnaars en optredens van genomineerde artiesten.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: staatsbezoek Willem-Alexander en Máxima aan Ierland & Leef je droom of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV