Eerste minister van Gehandicaptenzaken wordt vanavond gekozen

Eerste minister van Gehandicaptenzaken wordt vanavond gekozen
KRO-NCRV vraagt meer aandacht voor mensen met beperking

Kijktip :

Een minister van Gehandicaptenzaken klinkt eigenlijk best logisch. Des te vreemder dus dat er niemand in de regering is die zich hier speciaal mee bezighoudt, terwijl er bijna 2 miljoen gehandicapte Nederlanders zijn. KRO-NCRV brengt daar verandering in.

Speciale tv-uitzending
De afgelopen tijd heeft de omroep al aandacht gevraagd voor gehandicapten en maakte ze bekend dat ze zelf een minister van Gehandicaptenzaken zullen kiezen. Nu zijn er zes kandidaten over, zowel met als zonder beperking. Zij hebben de afgelopen tijd campagne gevoerd en hopen vanavond gekozen te worden.

Bekijk hieronder de kandidaten voor de functie van minister van Gehandicaptenzaken.

Jury en kijkers beslissen
De kandidaten verschijnen voor een speciale jury, bestaande uit oud-wielrenster Leontien van Moorsel, voormalig minster Ronald Plasterk (PvdA) en de blinde cabaretier en schrijver Vincent Bijlo. De jury heeft een flinke hand in de uitkomst van de verkiezing, maar ook de kijker thuis kan meebeslissen door te bellen of sms'en.

Uitzending en presentatie
De uitzending staat bol van de activiteiten. De zes kandidaten worden kritisch ondervraagd door minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, cabaretier Martijn Koning geeft zijn mening over de campagnes en campagnefilmpjes van de kandidaten en er zijn diverse optredens. De presentatie is in handen van Lucille Werner en Anita Witzier.

De verkiezing van Minister van Gehandicaptenzaken is vanavond om 21.15 uur te zien op NPO 1.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Eerste minister van Gehandicaptenzaken wordt vanavond gekozen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV