Canvas zendt documentaire over Hitlerjugend uit

Canvas zendt documentaire over Hitlerjugend uit
Hitler Youth te zien op Vlaamse zender

Kijktip :

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wisten de nazi's miljoenen jongeren te mobiliseren voor de Hitlerjugend. Naarmate de oorlog vorderde bereikten veel jongens de leeftijd om naar het front af te reizen. De documentaire Hitler Youth vertelt het verhaal van deze jongeren.

Sovjet-overmacht
Veel van de jongeren, die nog tiener zijn, worden naar het oostelijke front gestuurd, waar ze strijden tegen het leger van de Sovjet-Unie. Het is 1945 en het einde van het Derde Rijk is nabij. Het gevecht tegen de Sovjets is eigenlijk al op voorhand verloren: de Duitsers zijn jonger, onervaren en in de minderheid, maar ze zullen vechten tot het bittere einde.

Waarom?
De documentaire Hitler Youth, die in twee delen wordt uitgezonden, probeert vooral de waarom-vraag te beantwoorden. Adolf Hitler kreeg de jongeren op de een of andere manier zo ver om hun ouders, familie en school achter zich te laten en zich aan te sluiten bij de nazipartij. In deze documentaire komen we te weten hoe hij er met zijn totalitaire regime in geslaagd is om van kinderen soldaten te maken.

De documentaire Hitler Youth is op dinsdag 25 juni en dinsdag 2 juli om 21.20 uur te zien op Canvas.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Canvas zendt documentaire over Hitlerjugend uit of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV