Filmklassieker The Untouchables op Canvas

Filmklassieker The Untouchables op Canvas
Kevin Costner, Sean Connery en Robert De Niro schitteren in misdaadtopper

Kijktip :

Vanavond (donderdag 11 juli) trakteert de Vlaamse zender Canvas de liefhebber op een geweldige misdaadfilm: The Untouchables. De film, deels gebaseerd op ware gebeurtenissen, vertelt het verhaal van de strijd tussen agent Eliot Ness en gangster Al Capone.

Het verhaal
Het is het jaar 1930 in de Verenigde Staten. De drooglegging is nog altijd van kracht, wat een voedingsbodem voor de georganiseerde misdaad is gebleken. De beruchtste gangster van allemaal is waarschijnlijk Al Capone (gespeeld door Robert De Niro), die de bevolking blijft voorzien van illegale drank. Aan Eliot Ness (Kevin Costner) de taak om Capone te stoppen. Hierbij krijgt hij onder anderen hulp van de stugge Ier Jimmy Malone (Sean Connery).

Sfeervol
Regisseur Brian De Palma is doorgaans van het stramien "van dik hout zaagt men planken" (zie vooral Scarface), maar met The Untouchables zet de regisseur een buitengewoon sfeervol misdaaddrama neer. Er is genoeg aandacht voor de achtergrond van de personages en vrijwel elk element van de film valt perfect in elkaar: van het schitterende camerawerk en de prachtige vormgeving tot de iconische muziek van Ennio Morricone.

Oscar
De film betekende bovendien een mijlpaal voor de veelgeprezen filmster Sean Connery: hij kreeg zijn enige Oscarnominatie voor deze film, en won direct de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol. Dat de legendarische acteur niet vaker genomineerd werd, mag een raadsel heten. Het acteerwerk van die andere gigant, Robert De Niro, neigt soms naar overacting, maar op sommige momenten is zijn spel werkelijk angstaanjagend - zonder scrupules gaat hij over op extreem geweld.

The Untouchables (1987) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op donderdag 11 juli om 21.35 uur te zien op Canvas.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Filmklassieker The Untouchables op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen