Andere Tijden Sport over wielerploeg TeleVizier

Andere Tijden Sport over wielerploeg TeleVizier
'Rebellenclub op wielen'

Kijktip :

Op zondag 14 juli wijdt Andere Tijden Sport temidden van al het Tour de France-geweld een speciale uitzending aan de voormalige wielerploeg TeleVizier. Die stond bekend als een 'rebellenclub op wielen', maar waarom was dat?

Armoedig
Samen met presentator Tom Egbers gaan we 55 jaar terug in de tijd. Na de Toursuccessen van de jaren vijftig is het met het Nederlandse profwielrennen in 1964 buitengewoon armoedig gesteld. In Nederland is er geen sponsor die zich wil branden aan de wielersport, maar vlak voor de Tour de France van 1964 lukt het ploegleider Kees Pellenaars om het tegendraadse, jonge blad TeleVizier aan zich te binden als sponsor.

Rebellen
De ploeg wordt samengesteld uit een aantal verdedelde amateurs, die vol bravoure de Tour de France in gaan. Daar ontpopt TeleVizier zich al snel als een rebellenploeg, die in de jacht op etappezeges alle regels aan zijn laars lapt. Toch heeft het team ook een verrassing in de gelederen: Kees Haast blijkt een getalenteerde klimmer te zijn.

De special van Andere Tijden Sport over wielerploeg TeleVizier is op zondag 14 juli om 23.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Andere Tijden Sport terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden Sport over wielerploeg TeleVizier of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV