Top 5 beste wandelfilms om de 103de Nijmeegse Vierdaagse te vieren

Top 5 beste wandelfilms om de 103de Nijmeegse Vierdaagse te vieren
Met The Walk, Into the Wild, Forrest Gump en meer

Kijktip :

Op dinsdag 16 juli is het zo ver, dan start voor de 103de keer de Nijmeegse Vierdaagse! Van over de hele wereld komen mensen naar Nederland om deel te nemen aan dit spektakel. In de filmgeschiedenis zijn er hele sterke films gemaakt over dit onderwerp. Lees hier wat de 5 beste films zijn waarin wandelen of hardlopen centraal staat.

Gids.tv bekijk als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. Forrest Gump (1994, IMDb ★ 8,8)
Als er één film gaat over hardlopen en wandelen dan is het de klassieker Forrest Gump wel. Met de briljante quote "I just felt like running" besluit Forrest (Tom Hanks) na veel ellende om te gaan lopen. En dit jaren lang. Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Lees hier waar je de film Forrest Gump kunt streamen.

2. Into the Wild (2007, IMDb ★ 8,1)
Dit waargebeurde verhaal gaat over Christopher McCandless (Emile Hirsch). Hij laat zijn leven voor wat het is en trekt de wilde natuur in. Naast een lange wandeltocht en wijze levenslessen is er ook een prachtige soundtrack van Eddie Vedder (Pearl Jam). En check vooral de fantastische trailer hieronder. Lees hier waar je de film Into the Wild nog meer kunt streamen.

3. The Walk (2015, IMDB ★ 7,3)
Het waargebeurde verhaal van The Walk gaat over de wereldberoemde stunt van Philippe Petit: het lopen tussen de Twin Towers. Op de ochtend van 7 augustus 1974 stapte Petit vanaf de zuidelijke toren op een stalen kabel en liep ongeveer een uur tussen de twee gebouwen in. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Zo blijkt maar weer: elke droom begint met een kleine stap. Lees hier meer informatie over de film The Walk.

4. Race (2016, IMDB ★ 7,1)
Het zijn de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn, waar Adolf Hitler al aan de macht is. De donkere Jesse Owens boekte daar tot ongenoegen van de racistische Hitler grote successen. Een man die door grenzen ging op sportief vlak, maar ook moest vechten tegen allerlei vooroordelen. Een goede film met ook een rol voor de Nederlandse actrice Carice van Houten. Lees hier meer informatie over de film Race.

5 De Marathon (2012 ★ 7,5)
Deze Nederlandse komedie- en dramafilm gaat over de vier Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico. Om hun garage van de ondergang te redden hebben ze het briljante idee om zich te laten sponsoren voor de Rotterdamse marathon. Gaan ze de finishlijn halen? Met leuke rollen van onder anderen Frank Lammers en Loes Luca. Lees hier waar je de film De Marathon nog meer kunt streamen.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Top 5 beste wandelfilms om de 103de Nijmeegse Vierdaagse te vieren of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV