Briljante coming-of-agefilm Boyhood te zien op Canvas

Briljante coming-of-agefilm Boyhood te zien op Canvas
Uniek filmproject levert schitterend drama op

Kijktip :

De coming-of-agefilm Boyhood van Richard Linklater is met recht één van de meest bijzondere Hollywoodprojecten aller tijden te noemen. Gedurende een periode van twaalf jaar filmde Linklater telkens dezelfde acteurs, die voor de ogen van de kijker opgroeien.

Het verhaal
Aan het begin van de film zien we hoe de jonge Mason Evans (Ellar Coltrane) met zijn zusje (Lorelei Linklater) en alleenstaande moeder (Patricia Arquette) verhuist. Dit is het begin van een grote hoeveelheid vormende gebeurtenissen in het leven van de jonge Mason: van allerlei toevallige ontmoetingen tot zijn eerste liefde en van een nieuwe, autoritaire stiefvader tot diepgaande gesprekken met zijn eigen vader (Ethan Hawke). Langzaam maar zeker verandert Mason van een vrolijk jongetje in een piekerende puber.

Uniek
De prachtige film Boyhood biedt de kijker een unieke ervaring, want hoe vaak zie je een acteur voor je ogen opgroeien? Regisseur Richard Linklater begon in 2001 aan dit bijzondere project, dat in 2013 werd afgerond. De film werd unaniem geprezen door filmcritici en kreeg zes Oscarnominaties, maar alleen Arquette wist haar nominatie voor Beste Vrouwelijke Bijrol om te zetten in een beeldje. Als kijker word je heen en weer geslingerd tussen allerlei emoties, ook al is het slechts een portret van een doodnormale jongen.

De film Boyhood (2014) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op vrijdag 26 juli om 21.05 uur te zien op Canvas.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV