Deze 10 films komen in augustus 2019 in de Nederlandse bioscopen

Deze 10 films komen in augustus 2019 in de Nederlandse bioscopen
Fast & Furious: Hobbs & Shaw, Once Upon a Time in Hollywood, Maradona en meer

Film :

Nog aan het bijkomen van de zinderend hete hittegolf? In de Nederlandse bioscopen gaan we onverbiddelijk naar het hete en tropische Los Angeles van 1969. Daar speelt de nieuwe, negende Tarantino-film Once Upon a Time in Hollywood zich af. Lees hier de 10 belangrijkste bioscoopreleases van de maand augustus 2019.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze nieuwe filmrecensies.

1. Richard Says Goodbye (1 augustus)
Optimaal van het leven genieten, is dat gek of geniaal? Richard (Johnny Depp) is professor aan de universiteit. Op een duistere dag hoort hij dat hij terminaal ziek is. Hij vertelt het niet tegen zijn vrouw en dochter, en besluit om elke dag te leven of alsof het zijn laatste is. Gids.tv heeft de film gezien: lees hier de filmrecensie. Lees hier meer informatie over de film Richard Says Goodbye (ook bekend als The Professor).

2. Fast & Furious: Hobbs & Shaw (1 augustus)
Raggen en beuken in een nieuw deel van de Fast & Furious-franchise. Dwayne Johnson, alias Luke Hobbs, en Jason Statham, als Deckard Shaw, gaan in een nieuw over-de-top actieavontuur de hele wereld over. Van Los Angeles naar Londen en van Tsjernobyl naar het tropische Samoa. De film heeft een dikke cast: ook Helen Mirren, Vanessa Kirby en Idris Elba zijn van de partij! Lees hier meer informatie over de film Fast & Furious: Hobbs & Shaw.

3. Dora and the Lost City of Gold (8 augustus)
Wie kent ze niet: Dora, Diego, aapje Boots en Zwieber (niet stelen!) de vos. Deze film is een gloednieuwe live action-remake van de Amerikaanse en Mexicaanse kinderserie Dora the Explorer. Dora staat voor een grote uitdaging: de middelbare school. Als haar ouders in gevaar zijn, schiet Dora echter snel te hulp. Lees hier meer informatie over de film Dora and the Lost City of Gold.

4. Poms (8 augustus)
Het is lachen geblazen met de inmiddels 73-jarige Amerikaanse actrice Diane Keaton. In Poms speelt ze Martha, een vrouw op leeftijd die weet dat ze niet lang meer te leven heeft. Om het leven toch met beide handen aan te pakken, regelt ze een cheerleaders-club met een bont gezelschap vrouwen. Gids.tv heeft de film gezien: lees hier de filmrecensie. En lees hier meer informatie over de film Poms.

5. Maradona (8 augustus)
De Oscarwinnende regisseur Asif Kapadia wist al grote indruk te maken met documentaires over de zangeres Amy Winehouse en Formule 1-coureur Ayrton Senna. Deze keer is voetballer Diego Maradona aan de beurt. Samengesteld uit meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, die voor velen een goddelijke voetballer was. Lees hier meer informatie over de biografische documentaire Maradona.

6. Once Upon a Time in Hollywood (15 augustus)
Het wachten is voorbij! Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. De negende film van schrijver en regisseur Quentin Tarantino is een groot eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast. Lees hier meer informatie over de film Once Upon a Time in Hollywood.

Leonardo DiCaprio in de film Once Upon a Time in Hollywood

7. Good Boys (22 augustus)
Een hondsbrutale comedy (voor volwassenen) van de makers van Superbad, Bad Neighbours en Sausage Party. Wat kan er allemaal fout gaan op een dag? Als de 12-jarige Max (Jacob Tremblay) wordt uitgenodigd voor zijn eerste feestje, raakt hij in grote paniek omdat hij niet weet hoe hij moet zoenen. Zijn vriendjes weten daar wel een oplossing voor te vinden. Lees hier meer informatie over de film Good Boys.

8. Blinded by the Light (22 augustus)
Een inspirerende comedy- en dramafilm over de jongen Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse afkomst. Het is het jaar 1987, waarin racisme en economische malaise hoogtij vieren. Om aan deze ellende te ontsnappen luistert hij naar muziek van The Boss: Bruce Springsteen. Lees hier meer informatie over de filmBlinded by the Light.

9. Angel Has Fallen (22 augustus)
Keiharde actiefilm, waarin Gerard Butler opnieuw in de rol kruipt van Secret Service Agent Mike Banning. Er ontstaan grote problemen als hij beschuldigd wordt van een poging tot moord op de president na de gebeurtenissen in in de film Londen Has Fallen. Een klassieke actiefilm met hypermoderne drones in de hoofdrol. Lees hier meer informatie over de film Angel Has Fallen.

10. A Rainy Day in New York (29 augustus)
Ashleigh (Elle Fanning) brengt met haar vriend Gatsby (Timothée Chalamet) een weekend door in het regenachtige Manhattan, waar ze de befaamde regisseur Roland Pollard mag interviewen. Ze laat zich meeslepen in de filmwereld van Roland en verliest zo haar quality time met Gatsby uit het oog. Gatsby raakt op zijn beurt bevriend met Shannon (Selena Gomez), een actrice die hij op een filmset heeft leren kennen. Klassieke romantiek met een fantastische moderne cast. Lees hier meer informatie over de film A Rainy Day in New York.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Deze 10 films komen in augustus 2019 in de Nederlandse bioscopen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen