Vanavond op tv: bijzondere documentaires OMG en Boudewijn de Groot: Kom nader en meer

Vanavond op tv: bijzondere documentaires OMG en Boudewijn de Groot: Kom nader en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 2 augustus

Kijktip :

Vanavond staan er onder meer twee bijzondere documentaires op het programma. Op NPO 3 is - in het kader van de Pride Week - de schokkende en onthullende docu OMG te zien, terwijl je later op de avond naar een bijzondere documentaire over Boudewijn de Groot kunt kijken op NPO 2. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 2 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Stacey Dooley onderzoekt het aftellen naar het Armageddon

Canvas
Canvas
20:20 uur

Stacey Dooley onderzoekt in een bizarre reportage de Prepper-gemeenschap in de Verenigde Staten. Duizenden mensen zijn er van overtuigd dat het Armageddon, oftewel het einde der tijden, steeds dichterbij komt, en de Preppers bereiden zich op die dag voor. Ze hebben geen vertrouwen in de overheid en hebben daarom besloten het heft in eigen handen te nemen. Met ondergrondse bunkers en speciale trainingen hopen ze klaar te zijn voor het Armageddon.


Docu: OMG

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

De hele week besteedt NPO 3 aandacht aan de Pride Amsterdam door middel van een speciale Pride Week. Vanavond staat de confronterende en schokkende documentaire OMG op de rol, waarin Vera Verzijl op bezoek gaat bij christelijke homoseksuelen. Zij zien hun geaardheid als iets dat tegen Gods wil is en proberen zich er dan ook uit alle macht tegen te verzetten; zo heeft Keesjan gewoon een vrouw en kinderen.


Sterren Muziekfeest: Mega Piraten Festijn 2018

NPO 1
NPO 1
20:35 uur

Op NPO 1 kun je vanavond genieten van het tweede deel van de registratie van het Mega Piraten Festijn van 2018 in het Gelredome. In het voetbalstadion van Vitesse kwamen duizenden liefhebbers van Nederlandse muziek bij elkaar om te genieten van hun helden. En die helden kwamen in overvloed: onder anderen Gerard Joling, George Baker, Lange Frans, John de Bever, Lee Towers, Wolter Kroes, Jannes en Jan Smit treden op.


Tv-film: Maigret's Dead Man

Eén
Eén
20:50 uur

Op de Vlaamse zender Eén kun je een hele andere kant ontdekken van de Britse acteur Rowan Atkinson, die je vooral zult kennen van zijn komische personages Mr. Bean en Johnny English. In de fraaie tv-film Maigret's Dead Man speelt hij de Franse inspecteur Jules Maigret, die in het Noord-Franse Picardië te maken krijgt met moorden, een paniekerige anonieme beller en een vermoedelijke bendeoorlog.


Docu: Boudewijn de Groot: Kom nader

NPO 2
NPO 2
22:45 uur

Boudewijn de Groot behoort sinds de jaren zestig tot de grootste artiesten die Nederland heeft voortgebracht. Hij heeft zijn privéleven altijd angstvallig geheim gehouden, maar in de bijzondere documentaire Kom nader geeft de zanger een onthullend kijkje in zijn leven. Hoewel we hem kennen van beroemde nummers als 'Welterusten, mijnheer de president', 'Testament' en 'Avond', schrijft hij de laatste tijd steeds persoonlijkere nummers.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: bijzondere documentaires OMG en Boudewijn de Groot: Kom nader en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV