Genieten van feelgoodfilm School of Rock op België Eén

Genieten van feelgoodfilm School of Rock op België Eén
Jack Black als radicale muziekdocent

Kijktip :

Vanavond (zaterdag 3 augustus) kun je op België Eén genieten van de heerlijke feelgoodfilm. Hierin wordt Jack Black uit wanhoop muziekdocent op een chique privéschool, waar hij de kinderen de kneepjes van de rockmuziek bijbrengt.

Het verhaal
Jack Black speelt Dewey Finn, een onaangepaste en moeilijke ruziemaker. Hij krijgt mot met de leden van zijn amateurband, die besluiten hem eruit te gooien. Dewey is wanhopig op zoek naar inkomsten en doet zich voor als een keurige vriend van hem, die muziekleraar is. Hij krijgt een baantje op een chique privéschool, waar kinderen vooral op de hoogte zijn van klassieke muziek. Dewey laat ze kennismaken met de grote rockartiesten der aarde: AC/DC, Led Zeppelin, Black Sabbath en nog veel meer ruig werk.

Vrolijk
Er zijn van die films waar je na vijf minuten kijken al ontzettend vrolijk van wordt. School of Rock is zo'n film. De rol van Dewey Finn is comedy-acteur Jack Black op het lijf geschreven: hij is zelf een enorme nerd op het gebied van rockmuziek en speelt in de band Tenacious D. Hij krijgt gelukkig uitstekend hulp van de kinderen in de film én van Joan Cusack, die de strenge directrice van de school speelt. De film is geregisseerd door Richard Linklater (Boyhood) en leverde Black een Golden Globe-nominatie op.

De film School of Rock (2003) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zaterdag 3 augustus om 20.35 uur te zien op België Eén.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV