Nieuw op Netflix: de prachtige en ontroerende film A Monster Calls

Nieuw op Netflix: de prachtige en ontroerende film A Monster Calls
Bejubelde film brengt ode aan verlies, rouw en verdriet

Kijktip :

Netflix heeft onlangs weer een filmpareltje aan de bibliotheek toegevoegd: A Monsters Calls. De kritieken waren lovend over deze prachtige film waarin het leven van de 12-jarige Conor (Lewis MacDougall) centraal staat. Een verhaal over verlies, maar wel met een geweldige boodschap.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Fantasy vs. drama
A Monster Calls speelt zich af op het Engelse platteland. We maken kennis met Conor (Lewis MacDougall), een Britse jongen die helemaal niet gelukkig is. Na de scheiding van zijn ouders woont hij bij zijn moeder (Felicity Jones). Zij is ernstig ziek geworden en daarom krijgen ze vaak bezoek van zijn oma (Sigourney Weaver), met wie Conor geen goede relatie heeft. Op school wordt hij door zijn klasgenoten gepest. Ook heeft Conor 's nachts last van nachtmerries: in zijn verbeelding krijgt hij elke nacht bezoek van een monster (Liam Neeson) dat hem verhalen komt vertellen.

Lewis MacDougall en Felicity Jones in de film A Monster Calls

Beoordeling van Gids.tv
A Monster Calls is een Spaanse en Amerikaanse fantasyfilm uit 2016 die geregisseerd is door de fantastische regisseur J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom). De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur Patrick Ness, die zelf het scenario schreef. Als de personages dan ook nog eens schitterend uitgewerkt zijn en de hele cast geweldige performances neerzet, kun je maar één ding concluderen: A Monster Calls is een topfilm, die er bovendien oogverblindend mooi uit ziet. Dit meesterwerk moet je dus gezien hebben.

Cast
Naast Lewis MacDougall (The Belly of the Whale) en Sigourney Weaver (Aliens) zijn ook Felicity Jones (On the Basis of Sex) en de stem van Liam Neeson (Cold Pursuit) te horen in deze film. Deze productie is geregisseerd door J.A. Bayona (The Impossible).

A Monsters Calls is vanaf 3 augustus te zien op Netflix. Genre: Fantasy, Drama. Tijdsduur: 108 minuten. IMDb-score 7,5.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV