Filmklassiekers Jackie Brown en All the President's Men op tv

Filmklassiekers Jackie Brown en All the President's Men op tv
Keiharde actie en zenuwslopend speurwerk

Kijktip :

Op woensdag 7 augustus staan filmliefhebbers voor het zoveelste dilemma deze zomer. Opnieuw zijn er twee geweldige klassiekers op tv te bewonderen: op Veronica kun je genieten van Tarantino's Jackie Brown, terwijl op Canvas All the President's Men te zien is.

Jackie Brown (1997)

Jackie Brown staat volledig in het teken van het gelijknamige personage (gespeeld door Pam Grier), een stewardess die graag een extra zakcentje wil verdienen en daarom smokkelaar wordt voor drugsbaas Ordell Robbie (Samuel L. Jackson). Als ze wordt betrapt door de politie, krijgt ze een aanbieding om hen te helpen Robbie op te pakken in ruil voor vrijheid. Samen met Max Cherry (Robert Forster) smeedt Jackie een plan om meerdere partijen tegen elkaar uit te spelen en er zelf met het geld vandoor te gaan.

Verwachtingen
Na de moderne klassiekers Reservoir Dogs (1992) en Pulp Fiction (1994) waren de verwachtingen voor de derde film van Quentin Tarantino hooggespannen. Aan het niveau van die twee films kan Jackie Brown misschien niet tippen, maar het blijft een geweldige film, vol met typische Tarantino-dialogen én een geweldige cast. Naast Grier, Jackson en Forster schitteren ook Bridget Fonda, Michael Keaton en Robert De Niro in amusante bijrollen. Bovendien is de film een eerbetoon aan Grier, die in de jaren zeventig een 'blaxploitation'-ster was.

De film Jackie Brown wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op woensdag 7 augustus om 20.30 uur te zien op Veronica.


Dustin Hoffman en Robert Redford in All the President's Men

All the President's Men (1976)

Journalist Bob Woodward (gespeeld door Robert Redford) van The Washington Post stuit in 1972, vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, op een inbraak in het hoofdkwartier van de Democratische partij in Washington. Het lijkt allemaal weinig voor te stellen, maar er worden wel topadvocaten ingezet om de verdachten bij te staan. Woodward en zijn collega Carl Bernstein (Dustin Hoffman) besluiten de zaak tot op de bodem uit te zoeken. De waarheid is schokkend en zal de Amerikaanse politiek op zijn kop gooien.

Paranoia ten top
All the President's Men haakt in op de algemeen heersende paranoia van de jaren zeventig en kwam opmerkelijk snel na de val van president Richard Nixon en het Watergate-schandaal uit. Regisseur Alan J. Pakula had al eerder uit het paranoia-vaatje getapt (The Parallax View), maar bereikte met deze film zijn hoogtepunt. Net als in Jackie Brown is dat mede te danken aan een sublieme cast: 70's-grootheden Hoffman en Redford, maar ook schitterende bijrollen van Martin Balsam, Hal Holbrook, Jason Robards en Jane Alexander.

De film All the President's Men wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op woensdag 7 augustus om 21.15 uur te zien op Canvas.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Filmklassiekers Jackie Brown en All the President's Men op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV