Klassieke Spielberg-Williams-film Jurrasic Park vanavond op tv

Klassieke Spielberg-Williams-film Jurrasic Park vanavond op tv
Mijlpaal op gebied van computer animatie

Kijktip :

Vanavond is de originele dinosaurusfilm Jurassic Park te zien op het Belgische Één. De film heeft een enorme culturele impact op de wereld en een heel aantal vervolgen en spin-offs gekregen.

Het verhaal
Op een afgelegen eiland voor de kust van Costa Rica heeft de rijke, excentrieke ondernemer John Hammond (Richard Attenborough) een uitzonderlijk themapark gebouwd. Het park bevat prehistorische schepsels van 65 miljoen jaar terug, die door wetenschappers met behulp van DNA uit dinosaurusbloed tot leven zijn gewekt. Een select groepje, bestaande uit advocaat Donald Gennaro (Martin Ferrero), wiskundige Ian Malcolm (Jeff Goldblum), dinosaurusexpert dr. Alan Grant (Sam Neill) en oudheidkundige dr. Ellie Sattler (Laura Dern), wordt door Hammond uitgenodigd om voor de officiële opening een kijkje te komen nemen. Maar de rondleiding krijgt een ander verloop dan verwacht als het veiligheidssysteem kapot gaat.

Super-duo Spielberg & Williams
Met Jurassic Park leverde regisseur Steven Spielberg een film af die een mijlpijl op computer-animatie gebied werd. De fantastische special effects van ILM (Industrial Light & Magic) werden terecht bekroond met een Oscar. De ongelofelijk spectaculaire soundtrack van componist John Williams, inclusief het thema dat iedereen herkent wanneer het start, maakt deze film extra speciaal.

De gigantische filmhit Jurassic Park (1993) krijgt een 8,1 op IMDB. De film is zaterdag 17 augustus om 20.35 uur te zien op het Belgische Één.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Klassieke Spielberg-Williams-film Jurrasic Park vanavond op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier