Docu over album American Pie van Don McLean op Canvas

Docu over album American Pie van Don McLean op Canvas
Onderdeel van docureeks Classic Albums

Kijktip :

Het nummer 'American Pie' van Don McLean spreekt al bijna vijftig jaar tot de verbeelding. McLean was degene die de term 'the day the music died' introduceerde, refererend aan de dood van Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper. Niet alleen het nummer, ook het album American Pie is een klassieker.

Singer/songwriter
Don McLean brak in 1971 in één klap door als singer/songwriter met deze plaat. Hij liftte mee op het succes van genre- en tijdgenoten als James Taylor, Joni Mitchell en Van Morrison, maar ontsteeg hun schaduw door de nummers 'American Pie', zogezegd over de dood van drie invloedrijke muzikanten en onder meer gecoverd door Madonna, en 'Vincent', een schitterend eerbetoon aan de Nederlandse schilder Vincent van Gogh.

Unieke beelden
McLean vertelt zelf over de impact die het album in 1971 had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan: tot op de dag van vandaag is het album het beluisteren waard. Naast McLean vertellen producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg over de totstandkoming van de plaat. Verder zijn onder meer unieke beelden van George Michael te zien, die het nummer 'The Grave' zingt.

De documentaire Classic Albums: Don McLean - American Pie is op donderdag 22 augustus om 23.40 uur te zien op Canvas.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu over album American Pie van Don McLean op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV