Vanavond op tv: start EK-kwalificatie Oranjeleeuwinnen, nieuw seizoen The Voice Senior en meer

Vanavond op tv: start EK-kwalificatie Oranjeleeuwinnen, nieuw seizoen The Voice Senior en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 30 augustus

Kijktip :

Het WK Vrouwenvoetbal is inmiddels al weer een paar maanden geleden, en de Oranjeleeuwinnen zullen weer van voor af aan moeten beginnen. De eerste wedstrijd voor de EK-kwalificatie spelen ze tegen Estland. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 30 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Estland - Nederland (EK-kwalificatie vrouwen)

Veronica
Veronica
18:00 uur

De roes van een fantastisch verlopen WK moet inmiddels uitgewerkt zijn, want de focus van de voetbaldames moet verplaatst worden naar de kwalificatie voor het Europees kampioenschap, dat in 2021 wordt gehouden in Engeland. Gelukkig beginnen de Oranjeleeuwinnen met een - op papier - makkelijke wedstrijd: Estland speelt geen enkele rol in het vrouwenvoetbal. De bal gaat om 18:00 uur rollen.


Nieuw: The Voice Senior 2019

RTL 4
RTL 4
20:30 uur

De aandacht voor talentenjachten lijkt de laatste jaren een beetje te verslappen, maar The Voice kan - in al zijn gedaantes - nog op genoeg belangstelling rekenen. Vanavond gaat een nieuw seizoen van The Voice Senior van start, waar een aantal belangrijke wijzigingen zijn doorgevoerd. Lieke van Lexmond neemt het presentatiestokje over van de naar SBS vertrokken Wendy van Dijk, terwijl Frans Bauer de coachstoel van Gerard Joling en Gordon overneemt.


Nieuw: Helden door de modder VIPS

SBS 6
SBS 6
20:30 uur

Ook op SBS 6 een nieuw programma vanavond: Helden door de modder VIPS. Hierin zullen een aantal BN'ers de sportieve uitdaging aangaan, in de hoop zo veel mogelijk geld op te halen voor een goed doel. Het doel waar ze voor strijden is KNGF Geleidehonden. Samen met een (bekende) partner, die een vriend of familielid kan zijn, een fan en een ervaren obstacle run-atleet bijten ze zich vast in de Strong Viking Obstacle Run. Lees hier meer over de deelnemers.


Nieuw: Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen

NPO 2
NPO 2
21:10 uur

Als we terugkijken op de geschiedenis van de eerste helft van de 20ste eeuw, gaat het meestal over de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Maar hoe ging het er in Nederland eigenlijk aan toe in het zogenaamde 'interbellum', de periode tussen de twee oorlogen (1918-1939)? In de nieuwe geschiedenisserie Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen neemt Hans Goedkoop je mee naar deze periode, die eerst optimistisch maar daarna angstig was.


Nieuw: Press

NPO 2
NPO 2
22:45 uur

Later op de avond gaat de zesdelige Britse dramaserie Press van start op NPO 2. Hierin krijgen we een inkijkje in de keiharde wereld van de journalistiek door de ogen van journaliste Holly Evans. Zij werkt bij de kwaliteitskrant The Herald, die echter in zwaar weer verkeert door hevige concurrentie van de tabloid The Post. Evans probeert de dood van een jonge vrouw op te lossen, maar heeft daarvoor materiaal nodig van de concurrent.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start EK-kwalificatie Oranjeleeuwinnen, nieuw seizoen The Voice Senior en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen