Westernklassieker The Good, the Bad and the Ugly zondag op RTL 7

Westernklassieker The Good, the Bad and the Ugly zondag op RTL 7
Meesterwerk van Sergio Leone

Kijktip :

Ga er vanavond (zondag 1 september) maar even goed voor zitten. Vanaf acht uur is de westernklassieker The Good, the Bad and the Ugly van de vermaarde regisseur Sergio Leone te zien op RTL 7. Een fenomenale film die nog altijd tot de verbeelding spreekt.

Het verhaal
We stappen in aan het eind van de Amerikaanse Burgeroorlog, die van 1861 tot 1865 woedde. Drie mannen van zeer verschillend allooi hebben hetzelfde doel: een enorme goudschat ter waarde van 200.000 dollar vinden. Ze zullen, ondanks hun onderlinge conflicten, moeten samenwerken om dat doel te bereiken. Volgens een zekere Bill Carson ligt de schat verborgen op een kerkhof, en dus trekt het bijzondere trio daar naartoe.

Legendarisch
The Good, the Bad and the Ugly is met recht één van de meest legendarische films aller tijden te noemen. De titel alleen al is wereldberoemd, maar voeg daarbij de iconische hoofdrollen van (een dan nog relatief onbekende) Clint Eastwood, Lee Van Cleef en Eli Wallach en je hebt een weergaloze spaghettiwestern. Om het helemaal af te maken schreef componist Ennio Morricone een magistrale muzikale score voor de film, die ruim vijftig jaar later nog steeds herkenbaar is.

De film The Good, the Bad and the Ugly (1966) wordt beoordeeld met een 8,8 op IMDb en is op zondag 1 september om 20.00 uur te zien op RTL 7.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Westernklassieker The Good, the Bad and the Ugly zondag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV