Regiedebuut Instinct van Halina Reijn is Nederlandse kanshebber op Oscar

Regiedebuut Instinct van Halina Reijn is Nederlandse kanshebber op Oscar
Selectiecommissie kiest film als Oscarinzending

Nieuws :

De film is nog niet te zien in de Nederlandse bioscopen, maar de psychologische thriller Instinct is nu al gekozen door een speciale selectiecommissie als de Nederlandse Oscarinzending van dit jaar. Begin 2020 zullen we horen of de film bij de kanshebbers zit.

Regiedebuut
Het is een opmerkelijke keuze, want de film is het regiedebuut van de veelgeprezen actrice Halina Reijn. Voor de hoofdrollen wist ze twee van de grootste Nederlandse sterren van het moment te strikken: Carice van Houten en Marwan Kenzari. Beiden hebben inmiddels een internationale carrière, met successen als Game of Thrones (Van Houten) en Aladdin (Kenzari) achter hun naam.

Machtsspel
De film draait om het machtsspel dat ontstaat tussen psychologe Nicoline (Van Houten) en haar tbs-cliënt Idris (Kenzari). Idris staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Daar wil Nicoline echter een stokje voor steken, want zij is ervan overtuigd dat dit nog niet veilig genoeg is. Al snel schakelt Idris over op de manipulatieve stand om toch zijn zin te krijgen.

Selectieprocedure
Een Nederlandse selectiecommissie heeft Instinct gekozen uit een lijst van tien films. De film wordt nu naar de Oscars gestuurd; elk land ter wereld mag een film insturen. Daar worden de films getoond aan het comité dat gaat over de Beste Niet-Engelstalige Film. Elk lid maakt een selectie van vijf films, die uiteindelijk een nominatie krijgen. Vervolgens mogen alle stemmers die de vijf genomineerde films gezien hebben stemmen voor de winnaar.

Instinct is vanaf 3 oktober 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. De Oscarnominaties worden op 13 januari 2020 bekend gemaakt; de uitreiking is op 9 februari 2020.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Regiedebuut Instinct van Halina Reijn is Nederlandse kanshebber op Oscar of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen