Boeiende docu Vlaanderen volgens Bruegel maandag op NPO 2

Boeiende docu Vlaanderen volgens Bruegel maandag op NPO 2
Wie was deze Vlaamse schilder?

Kijktip :

Elk land kent zo zijn eigen grootmeester. Dit jaar staan we in Nederland stil bij de 350ste sterfdag van Rembrandt van Rijn, maar bij de Belgen wordt het feit dat Pieter Bruegel 450 jaar geleden overleed herdacht. In de documentaire Vlaanderen volgens Bruegel krijgen we een inkijkje in zijn werk.

Details
Bruegel stond bekend om zijn enorme precisie in zijn werk. De schilderijen van deze Vlaamse kunstschilder worden gekenmerkt door een enorme hoeveelheid minutieuze en wonderschone details, waardoor je er uren naar kunt kijken. Zijn werken worden dan ook 'conversation pieces' genoemd, en Lucas De Man gaat met kunsthistorici en bekende Vlamingen in gesprek over Bruegels werk.

Het heden
De werken van Bruegel waren een representatie van het Vlaanderen in de zestiende eeuw, maar wat zie je tegenwoordig nog van zijn schilderijen terug in België? Schrijver Dimitri Verhulst vertelt tijdens een wielerkoers door het Pajottenland over de Vlaamse ziel, en ook krijgen we uitleg over typisch Vlaamse humor van komiek Jens Dendoncker.

De documentaire Vlaanderen volgens Bruegel is op maandag 9 september om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Vlaanderen volgens Bruegel terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Boeiende docu Vlaanderen volgens Bruegel maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV