Documentaire King Bibi schetst bijzonder portret van Benjamin Netanyahu

Documentaire King Bibi schetst bijzonder portret van Benjamin Netanyahu
Donderdag te zien op Canvas

Kijktip :

De Israëlische premier Benjamin 'Bibi' Netanyahu is gedurende zijn tienjarige leiderschap verwikkeld geraakt een genoeg controversiële zaken. Hoog tijd dus om eens een betere blik te werpen op wie hij nu eigenlijk is met de documentaire King Bibi.

Cynische machtswellusteling?
Op basis van uniek archiefmateriaal en een doorwrochte cursus 'spreken in het openbaar' schetst de documentaire King Bibi een openhartig portret van een moderne politicus, die berekend en gefocust is. De meningen over Netanyahu zijn dan ook sterk verdeeld: voor de een is hij de redder van het vaderland, voor de ander een cynische machtswellusteling.

Lange adem
Dat Netanyahu een man van de lange adem is, blijkt wel uit het feit hij de langstzittende premier van Israël is: al sinds 2009 is de man aan de macht. Ver vóór Donald Trump wist Netanyahu al wat de beste manier was om het volk te bereiken: directe communicatie, wat een gespannen relatie met de media tot gevolg had. Op 17 september 2019 gaan de Israëliërs weer naar de stembus. Zal Netanyahu opnieuw zegevieren?

De documentaire King Bibi is op donderdag 12 september om 21.20 uur te zien op Canvas.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire King Bibi schetst bijzonder portret van Benjamin Netanyahu of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen