Jaren 80-klassieker Gremlins wordt vanavond uitgezonden op SBS 9

Jaren 80-klassieker Gremlins wordt vanavond uitgezonden op SBS 9
De kleine diertjes zorgen voor totale chaos

Kijktip :

Vanavond kun je op SBS 9 terug in de tijd naar het jaar 1984. Toen kwam de filmhit Gremlins uit, waarin een aantal op het eerste oog schattige, pluizige beestjes een enorme chaos creëren in een Amerikaans stadje. Nostalgie gegarandeerd.

Het verhaal
De uitvinder Randall Peltzer (gespeeld door Hoyt Axton) moet nog een kerstcadeau kopen voor zijn zoon Billy (Zach Galligan). Randall besluit naar Chinatown te gaan, waar hij stuit op een mysterieuze antiekwinkel. Daar schaft hij een Mogwai aan, een schijnbaar schattig diertje. De verkoper waarschuwt hem echter: stel het beestje nooit bloot aan licht, zorg dat hij niet nat wordt en geef hem geen eten. Als het dier per ongeluk toch nat wordt, is de chaos niet te overzien: er komen in hoog tempo Gremlins bij.

Klassieker
Gremlins is een echte jaren tachtig-klassieker. De beestjes zijn uitgegroeid tot een icoon van het decennium, de film werd geproduceerd door de op dat moment zeer succesvolle Steven Spielberg en één van de hoofdrollen wordt gespeeld door puberidool Phoebe Cates. Gremlins was een gigantisch commercieel succes, wat leidde tot een behoorlijk slechte sequel in 1990. Deze eerste film brengt je echter al helemaal in de sfeervolle najaarsstemming.

De film Gremlins (1984) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op donderdag 12 september om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Jaren 80-klassieker Gremlins wordt vanavond uitgezonden op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen