NPO 2 doet verslag van 75 jaar bevrijding in Limburg

NPO 2 doet verslag van 75 jaar bevrijding in Limburg
Feest vanwege bevrijdingsjubileum

Kijktip :

In Limburg wordt dit weekend al groot feest gevierd vanwege een heus bevrijdingsjubileum. 75 jaar geleden was het plaatsje Mesch, op 12 september 1944, het eerste Nederlandse dorp dat werd bevrijd van de Duitse bezetting. NPO 2 doet verslag van de feestelijkheden.

Frontlinie
Twee dagen na Mesch werd ook Maastricht bevrijd, maar vervolgens stokte de opmars van de geallieerden. Hierdoor veranderde een groot deel van de provincie Limburg in een frontlinie, waar hevige gevechten plaatsvonden. Pas in maart 1945 werden plaatsen als Roermond en Venlo bevrijd. Mesch en Maastricht vieren echter nu al feest, en presentator Winfried Baijens is daarbij.

Interviews en reportages
Interviews zijn er met onder anderen Pierre Rieu, de zoon van André, die vertelt over zijn oma van moeders kant, die in het verzet zat. Theo Bovens is commissaris van de koning in Limburg, maar ook historicus: ook hij zal vertellen over de Limburgse bevrijding. Tussendoor zijn er reportages te zien met ooggetuigen van het bombardement op het dorp Montfort, gesprekken met bevrijders en meer.

Het verslag van 75 jaar bevrijding in Limburg is op zaterdag 14 september om 21.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna het verslag van 75 jaar bevrijding in Limburg terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op NPO 2 doet verslag van 75 jaar bevrijding in Limburg of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV