Louis Theroux gaat langs bij de moordbrigade van Milwaukee

Louis Theroux gaat langs bij de moordbrigade van Milwaukee
Amerikaanse problemen worden pijnlijk duidelijk

Kijktip :

De Verenigde Staten, 'land of the free' en 'home of the brave'. Eén van de belangrijkste vrijheden is volgens veel Amerikanen het recht op wapenbezit, maar dat dat juist voor veel problemen zorgt wordt eens te meer duidelijk uit de nieuwe documentaire van Louis Theroux.

Crisis
De stad Milwaukee, gelegen in de staat Wisconsin, kampt met een enorme humanitaire crisis: het aantal wapendelicten en moorden loopt steeds verder op. Het zijn de gevolgen van toenemende spanningen tussen de politie en (vooral) de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Een schoolvoorbeeld van de problematische Amerikaanse liefde voor wapenbezit en de slechte relatie tussen politie en burgers.

Wanhoop
Louis Theroux loopt mee met de moordbrigade van Milwaukee en ziet in die hoedanigheid de verschrikkelijkste dingen. Hij komt ook in contact met de families van slachtoffers. De stad gaat gebukt onder wreedheden en wanhoop, maar Theroux ziet dat er toch een sprankeltje hoop aan het eind van de donkere tunnel gloort.

De documentaire Murder in Milwaukee van Louis Theroux is op dinsdag 17 september om 21.20 uur te zien op Canvas.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Louis Theroux gaat langs bij de moordbrigade van Milwaukee of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV