Recensie: Dolor y Gloria met Antonio Banderas en Penélope Cruz

Recensie: Dolor y Gloria met Antonio Banderas en Penélope Cruz
Filmhuisfilm groot succes in Spanje

Film :

Aanstaande donderdag gaat de film Dolor y Gloria (Engelse titel: Pain and Glory) in première in de Nederlandse bioscopen. Niemand minder dan Antonio Banderas speelt de gepijnigde regisseur Salvador, die terugkijkt op zijn armoedige jeugd en zijn glorieuze carrière. Lees hier de filmrecensie van Dolor y Gloria.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Melancholische levensreis
Tijdens de opnames van zijn nieuwste project mediteert Salvador Mallo, filmregisseur, over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt. Hij wordt naast zijn eigen angstaanvallen en ouderdomskwaaltjes geconfronteerd met de vrouwen en mannen in zijn leven en de leegheid die hij voelt. Een leven dat hoogtepunten en diepe dalen kent, waar hij op zijn manier vrede mee moet krijgen.

dolor-y-gloria-penelope-cruz

Beoordeling van Gids.tv
De Spaanse regisseur Pedro Almodóvar staat er bekend om dat zijn werk soms als provocerend of zelfs choquerend wordt ervaren. Thema's als homoseksualiteit, drugsgebruik en de dood zijn vaak terugkerende onderwerpen. Antonio Banderas speelt de sterren van de hemel in deze film, die losjes gebaseerd is op de jeugdjaren van de filmmaker. Met een kleurrijk - bijna grappig - filmpje wordt duidelijk wat Salvador allemaal mankeert, van gewrichtspijnen tot hoofdpijn en ga zo maar door. In vogelvlucht ga je van het heden naar het verleden van Salvador, waarin oude vrienden en zijn stervende moeder opduiken. Dolor y Gloria is boven alles een toonbeeld van mooi oud worden, en Banderas speelt misschien wel de rol van zijn leven. Waarschuwing: dit is typisch 'filmhuis'. Soms wat langdradig, soms vreemd en waarschijnlijk niet ieders 'cup of tea'.

Cast
Naast Antonio Banderas (The Laundromat) en Penélope Cruz (Wasp Network) is ook Asier Etxeandia (Velvet) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Pedro Almodóvar (Julieta).

Dolor y Gloria is vanaf 19 september 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama. Tijdsduur: 113 minuten. IMDb-score: 7,7.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Dolor y Gloria met Antonio Banderas en Penélope Cruz of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV