Andries en de wetenschappers vanaf dinsdag terug op NPO 2

Andries en de wetenschappers vanaf dinsdag terug op NPO 2
Andries Knevel onderzoekt relatie tussen wetenschap en geloof

Kijktip :

Vanaf dinsdag 17 september is het programma Andries en de wetenschappers weer te zien op NPO 2. Hierin onderzoekt presentator Andries Knevel of de ratio van de wetenschap en het gevoel van religie samen kunnen gaan.

Conflict
Wetenschap en religie worden vaak gezien als twee aparte entiteiten die onmogelijk met elkaar verenigbaar zijn: hoe kun je nog in religieuze beweringen geloven als de wetenschap ze heeft ontkracht? In de eerste aflevering gaat Knevel in gesprek met Katharine Hayhoe, een internationaal erkende klimaatwetenschapper die ook lid is van de Evangelische gemeente.

Obama
Hayhoe behoorde volgens Time Magazine tot de honderd invloedrijkste mensen op de wereld in 2014 en was één van de adviseurs van oud-president Barack Obama. Ze wordt in de Verenigde Staten dan ook gezien als één van de belangrijkste stemmen in het klimaatdebat. Bovendien is Hayhoe hoogleraar aan Texas Tech - en getrouwd met een predikant.

Het nieuwe seizoen van Andries en de wetenschappers is vanaf dinsdag 17 september wekelijks om 23.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Andries en de wetenschappers terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Andries en de wetenschappers vanaf dinsdag terug op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV