Horrormeesterwerk Halloween vrijdagavond te zien op België Eén

Horrormeesterwerk Halloween vrijdagavond te zien op België Eén
Invloedrijke film van topregisseur John Carpenter

Kijktip :

In 1978 kwam er een film uit die in de jaren daarna enorm invloedrijk bleek te zijn. Met Halloween gaf regisseur John Carpenter het startschot voor het zogeheten 'slasher'-genre, waarin (veelal) tieners achterna worden gezeten door een gestoorde seriemoordenaar.

Het verhaal
Het verhaal van Halloween is even simpel als doeltreffend. De film begint tijdens Halloween, 1963. De dan zesjarige Michael Myers pakt een enorm vleesmes uit de keuken en loopt naar boven. Daar vermoordt hij zijn tienerzus in koelen bloede. Michael wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek, maar vijftien jaar later ontsnapt hij. De psychiater die hem heeft behandeld is juist van mening dat Michael nooit meer vrij mag komen. Een achtervolging begint, maar Michael is al terug in zijn oude woonplaats, waar hij het opnieuw gemunt heeft op tieners.

Hoogtepunt
Nog altijd geldt Halloween als één van de hoogtepunten van het horrorgenre, maar in 1978 betekende het pas het startschot voor regisseur John Carpenter. Hij regisseerde hierna onder meer de films Escape from New York, The Thing en Christine. Het overweldigende succes van Halloween lanceerde ook de carrière van hoofdrolspeelster Jamie Lee Curtis, die in de jaren daarop bekend kwam te staan als 'scream queen'. Halloween kreeg talloze vervolgen, maar niet één ervan kan tippen aan de genialiteit van het origineel.

De film Halloween (1978) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op vrijdag 27 september om 23.25 uur te zien op België Eén.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Horrormeesterwerk Halloween vrijdagavond te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV