Laatste aflevering Een bezeten wereld: een dreigende revolutie in Nederland

Laatste aflevering Een bezeten wereld: een dreigende revolutie in Nederland
Onrust na de Eerste Wereldoorlog

Kijktip :

Op vrijdag 4 oktober is de laatste aflevering van de documentaireserie Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen te zien. Presentator Hans Goedkoop neemt de kijker weer mee naar het Nederland van het Interbellum, de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Revolutie
Nederland was niet betrokken bij de Eerste Wereldoorlog (1914-1918), maar onder meer door een vergissingsbombardement op Zierikzee galmt de Grote Oorlog niettemin na in ons land. Rusland werd in 1917 opgeschrikt door de Russische Revolutie, maar in 1918 dreigt hetzelfde te gebeuren in Nederland. De overheid gaat potentiële oproerkraaiers steeds beter in de gaten houden.

Ellende
Deze oproerkraaiers zijn vooral bang voor een nieuwe oorlog, omdat ze zien wat de vorige voor ellende teweeg heeft gebracht. Er is een toenemende hoeveelheid dienstweigeraars en antimilitaristen. In de jaren dertig lopen de internationale spanningen echter weer op, wat een mogelijke revolutie ook in de kop drukt: de gifgasmaskers komen weer uit de kast.

De laatste aflevering van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen is op vrijdag 4 oktober om 21.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Laatste aflevering Een bezeten wereld: een dreigende revolutie in Nederland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV