Satirisch horrormeesterwerk Scream zie je vanavond op SBS 9

Satirisch horrormeesterwerk Scream zie je vanavond op SBS 9
Wes Craven neemt horrorclichés op de hak

Kijktip :

Wes Craven maakte in de jaren zeventig en tachtig furore met films als The Last House on the Left (1972), The Hills Have Eyes (1977) en A Nightmare on Elm Street (1984). Na een wat mindere periode keerde hij in 1996 terug aan de top met het meesterwerk Scream.

Het verhaal
Een gestoorde seriemoordenaar belt high school-student Casey Becker (gespeeld door Drew Barrymore) en stelt haar allerlei vragen over horrorfilms. Als ze een vraag fout beantwoordt, wordt haar vriendje Steve vermoord. Dit is pas het begin van veel meer ellende, en de media duikt maar wat graag op de zaak. De seriemoordenaar heeft het gemunt op studente Sidney Prescott (Neve Campbell), en een gretige journaliste is ervan overtuigd dat de moordenaar dezelfde is als degene die Sidneys moeder heeft vermoord.

Clichés
De filmwereld - en vooral het horrorgenre - barst van de clichés. Wanneer ze echter doelbewust worden ingezet als satirisch middel, is het smullen geblazen. Zeker als ze worden toegepast door één van de grootste regisseurs uit het horrorgenre, Wes Craven. Scream groeide uit tot een enorme blockbuster, en kreeg meerdere vervolgen, die zeer wisselend van kwaliteit waren. Dit origineel steekt boven alle andere uit, dankzij het vernuftige script en de mooie rollen van Neve Campbell, David Arquette, Courteney Cox en Drew Barrymore.

De film Scream (1996) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op dinsdag 8 oktober om 20.30 uur te zien op SBS 9.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Satirisch horrormeesterwerk Scream zie je vanavond op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier