Docuserie De slapelozen gaat woensdag van start op Canvas

Docuserie De slapelozen gaat woensdag van start op Canvas
Waarom slapen we zo slecht?

Kijktip :

Morgen (woensdag 9 oktober) begint de nieuwe documentaireserie De slapelozen op de Vlaamse zender Canvas. Hierin gaat presentatrice Annick Ruyts op onderzoek uit: waarom slapen zo veel mensen, net als zij, zo slecht?

Slaappil
Reportagemaakster Ruyts worstelt inmiddels al zo'n 4,5 jaar met slapeloosheid. 's Nachts wordt ze langzaam maar zeker helemaal gek van geluid als schetterende stemmetjes, knallen en sirenes. Ze is hierin niet alleen: tv-maker Wim Lybaert neemt al jaren elke avond een slaappil om in te dommelen en Martin en Alain slapen in aparte slaapkamers, omdat één van hen verschrikkelijk snurkt.

Aandoeningen
In totaal heeft ongeveer 70 procent van de Vlamingen weleens last van slaapproblemen, maar wat is eigenlijk de oorzaak van slapeloosheid? Wat is een goede nachtrust? En wat doen mensen om 's nachts in slaap te vallen? Ruyts gaat hierover in gesprek met haar lotgenoten, maar ook met een expert als Inge Declercq, die vertelt over slaapaandoeningen en slaaplaboratoria.

De vierdelige documentaireserie De slapelozen is vanaf woensdag 9 oktober vier woensdagen rond 21.10 uur te zien op Canvas.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docuserie De slapelozen gaat woensdag van start op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV