Nieuw programma It's a Man's World begint dinsdag op NPO 3

Nieuw programma It's a Man's World begint dinsdag op NPO 3
Een bijzonder sociaal experiment

Kijktip :

BNNVARA staat erom bekend zo nu en dan een interessant sociaal experiment uit te voeren. Vanaf dinsdag is de nieuwste toevoeging aan die reputatie te zien: It's a Man's World. In dit programma worden de rollen van mannen en vrouwen omgedraaid.

Vastgeroeste patronen
De positie van vrouwen is in de afgelopen honderd jaar al sterk verbetert, maar er zijn nog steeds grote verschillen met mannen. Gedurende hun carrière verdienen vrouwen zo'n drie ton minder, en mannen besteden de helft minder tijd aan onbetaalde zorgtaken. In It's a Man's World nemen veertien kandidaten deel aan een sociaal experiment, waarin de rollen worden omgedraaid. Komen de vastgeroeste patronen in beweging?

Manipulatie
Door middel van gemanipuleerde spellen is het namelijk zo dat de vrouwen eigenlijk altijd als het winnende team eindigen. Volgens presentatrice Sophie Hilbrand gaan de mannen zich hierdoor op den duur anders gedragen: in de eerste aflevering zijn ze nog stoer, maar dat wordt langzaam anders. In de studio analyseert Hilbrand samen met psycholoog Kas Stuyf en een wisselende gast wat er met de kandidaten gebeurt tijdens de opdrachten. In de eerste aflevering is dat Miljuschka Witzenhausen.

Het programma It's a Man's World is vanaf dinsdag 15 oktober wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt vanaf dan elke aflevering van It's a Man's World terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma It's a Man's World begint dinsdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV