Fantastische superheldenfilms X-Men en X2 zie je vanavond op Veronica

Fantastische superheldenfilms X-Men en X2 zie je vanavond op Veronica
Eerste twee delen van de X-Men-franchise

Kijktip :

Tegenwoordig kunnen we het ons bijna niet meer voorstellen, maar er was een tijd waarin de release van een superheldenfilm de wenkbrauwen deed fronsen. In feite leidden de fantastische films X-Men (2000) en X2 (2003) het huidige superheldentijdperk in.

Het verhaal
In de eerste film maken we langzaam kennis met de superhelden die nu overbekend zijn. Het verhaal begint met het jonge meisje Rogue, die ontdekt dat ze over bijzondere gaven beschikt. Ze besluit van huis weg te lopen, ontmoet Wolverine en samen belanden ze op een school voor mensen met bovennatuurlijke krachten, geleid door Professor Xavier. Ze moeten hun krachten bundelen als de boosaardige Magneto het op de mensheid heeft voorzien. In de tweede film krijgen de mutanten met argwaan en discriminatie als een boosaardige soortgenoot de president aanvalt.


Pioniers
Zoals gezegd werd met de X-Men-franchise het startschot gegeven voor het huidige superheldentijdperk. Waar de eerste X-Men-film al in 2000 in de bioscoop te zien was, verscheen de eerste productie van het Marvel Cinematic Universe pas acht jaar later, in 2008. Ook de Batman-trilogie van Christopher Nolan werd pas in 2005 ingeluid met Batman Begins. Net als die films kunnen ook de X-Men-films bogen op een imposante sterrencast, met onder anderen Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen, Rebecca Romijn en Anna Paquin.

De film X-Men (2000) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op zondag 27 oktober om 20.30 uur te zien op Veronica. Direct hierna, om 22.35 uur, is de film X2 (2003), eveneens beoordeeld met een 7,4 op IMDb, te zien op dezelfde zender.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastische superheldenfilms X-Men en X2 zie je vanavond op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV