Prachtige en ontroerende dramafilm Lion vrijdagavond te zien op NPO 3

Prachtige en ontroerende dramafilm Lion vrijdagavond te zien op NPO 3
Waargebeurd verhaal met Dev Patel en Nicole Kidman

Kijktip :

Op vrijdag 24 januari zendt NPO 3 de Oscargenomineerde film Lion uit. Maak de vrijdagavond vrij, want dit mag je niet missen. Een klein jongetje stapt per ongeluk in een verkeerde trein die na enkele dagen en duizenden kilometers aan de andere kant van het land terechtkwam. Hollywood meets Spoorloos op een manier om stil van te worden. Zakdoeken paraat!

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Speld in een hooiberg
Het verhaal gaat over een vijfjarige Indiase jongen genaamd Saroo. Op een boze dag raakt hij verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen, waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. Vijfentwintig jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie. Met behulp van Google Earth probeert Saroo zijn Indiase familie terug te vinden.

Verliezen en vinden
De film is over het algemeen bejubeld door de filmcritici, met als klap op de vuurpijl een Oscarnominatie voor beste film. Dat is voor een groot deel te danken aan de indrukwekkende sterrencast, met de kleine Sunny Pawar, Nicole Kidman en Dev Patel, die de sterren van de hemel spelen. Met een uitstekende IMDb-score van 8,0 is de film Lion een dikke aanrader, waarbij de tranen gaan vloeien. Prachtig!

Cast
Naast Dev Patel (Hotel Mumbai) en Nicole Kidman (The Goldfinch) zijn ook Rooney Mara (Carol) en David Wenham (The Lord of the Rings: The Return of the King) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Garth Davis (Mary Magdalene).

Lion is op vrijdag 24 januari om 20.25 uur te zien op NPO 3. IMDb-score 8,0.

David Wenham, Dev Patel en Nicole Kidman in de dramafilm 'Lion'


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige en ontroerende dramafilm Lion vrijdagavond te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV