Geweldige misdaadfilm Donnie Brasco zie je vanavond op Spike

Geweldige misdaadfilm Donnie Brasco zie je vanavond op Spike
Johnny Depp en Al Pacino in topvorm

Kijktip :

Misdaadfilms blijven het bioscooppubliek fascineren, en als er ook nog eens een paar geweldige acteurs in zitten - zoals Johnny Depp en Al Pacino - kan het bijna niet meer misgaan. Donnie Brasco is dan ook een grootse film over een kleine crimineel.

Het verhaal
Joseph D. "Joe" Pistone (gespeeld door Depp) werkt voor de FBI en krijgt de taak om te infiltreren in de New Yorkse maffia. De kleine crimineel Benjamin "Lefty" Ruggiero (Pacino), die behoorlijk laag bij de grond zit, lijkt een geschikte ingang in het wereldje. Langzaam maar zeker ontwikkelt "Donnie Brasco", zoals Joe heet in de maffiawereld, zich tot een vertrouwd gezicht bij de grote bazen. Hij komt echter voor een groot moreel dilemma te staan: als hij als FBI-agent in actie komt, zal zijn vriend Lefty vrijwel zeker de doodstraf krijgen.

Acteervuurwerk
De laatste jaren maken Johnny Depp en Al Pacino niet altijd indruk met hun acteerwerk: ze lijken ver over hun hoogtepunt heen, hoewel 2019 het comebackjaar van vooral Pacino lijkt (met rollen in Once Upon a Time in Hollywood en The Irishman). In de jaren negentig was het duo echter op de toppen van hun kunnen, en ze laten hun waanzinnige talent duidelijk zien in de schitterende misdaadfilm Donnie Brasco. Ook Michael Madsen heeft een onvergetelijke bijrol. Opvallend: de film werd geregisseerd door de Brit Mike Newell, die hiervóór Four Weddings and a Funeral maakte.

De film Donnie Brasco (1997) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op vrijdag 1 november om 20.30 uur te zien op Spike. Lees hier waar je Spike kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Geweldige misdaadfilm Donnie Brasco zie je vanavond op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV