Vanavond op tv: docu 50 jaar Turks Fruit, Real Madrid - Galatasaray (Champions League) en meer

Vanavond op tv: docu 50 jaar Turks Fruit, Real Madrid - Galatasaray (Champions League) en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 6 november

Kijktip :

Dit jaar viert één van de beroemdste boeken uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis zijn vijftigjarig jubileum: Turks Fruit. Dat wordt gevierd met een tweedelige documentaire, maar er is vanavond ook Champions League-voetbal. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 6 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Special: 50 jaar Turks Fruit

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

In het jaar 1969 verscheen de roman Turks Fruit van Jan Wolkers. Onmiddellijk deed het boek veel stof opwaaien, en de film van Paul Verhoeven, die vier jaar later verscheen, was zo mogelijk nóg controversiëler. In de tweedelige special 50 jaar Turks Fruit wordt teruggeblikt op het boek (deel 1) en de film (deel 2). Dit gebeurt met hoofdrolspelers als Monique van de Ven, Paul Verhoeven en Karina Wolkers, maar ook met andere acteurs, schrijvers en zelfs wetenschappers.


Live: Real Madrid - Galatasaray (Champions League)

Veronica
Veronica
20:30 uur

We zijn nauwelijks bekomen van de knotsgekke wedstrijd tussen Chelsea en Ajax, of de volgende kraker in de Champions League staat alweer voor de deur. Vanavond zendt Veronica de clash tussen Real Madrid en Galatasaray uit. Ze staan momenteel op plek twee en vier in Groep A, en streden twee weken geleden ook al tegen elkaar. Toen won Real in Istanbul met 0-1, maar hoe gaat dat vanavond? De voorbeschouwing begint om 20:30 uur, de bal gaat rollen om 21:00 uur.


Terug: Animalitis

Eén
Eén
20:40 uur

Op de Vlaamse zender België Eén begint vanavond een nieuw seizoen van Animalitis, gepresenteerd door Dieter Coppens. Hierin volgt hij een half jaar lang Belgische dierenexperts in binnen- en buitenland. Zijn bezoeken brengen Coppens dit keer onder meer naar de Azoren, waar hij de vervuilde leefwereld van de zeeschildpad onderzoekt, en Frans Guyana, maar hij ziet ook hoe een gepensioneerd sportpaard wordt geopereerd en een manke labrador fysiotherapie krijgt.


Docu: The Parkinson's Drug Trial: A Miracle Cure?

Canvas
Canvas
21:20 uur

Ook op de Belgische zender, maar dan bij Canvas: de documentaire The Parkinson's Drug Trial: A Miracle Cure? Deze docu volgde vijf jaar lang de ontwikkeling van een revolutionair medicijn tegen Parkinson, dat mogelijk het leven van miljoenen mensen kan veranderen. Nog altijd krijgen duizenden mensen elk jaar namelijk de diagnose Parkinson te horen, maar hier is vrijwel niets tegen te doen. Een ambitieus team wil hier verandering in brengen.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: docu 50 jaar Turks Fruit, Real Madrid - Galatasaray (Champions League) en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV