Nieuw programma Food Detectives vanaf donderdag te zien op NPO 3

Nieuw programma Food Detectives vanaf donderdag te zien op NPO 3
Bijzondere weetjes over ons voedsel

Kijktip :

In het nieuwe programma Food Detectives wordt de kijker voorzien van een aantal handige tips en trucs met betrekking tot het voedsel dat we eten. Journalist Sean Fletcher, chef-kok Tom Kerridge en professor Alice Roberts spijkeren je bij.

Verbeteren
Het trio wil een aantal zaken verbeteren voor de kijkers: de kookkunst, de gezondheid én het banksaldo. Dit doen ze door een aantal ogenschijnlijk vaststaande feiten over ons voedsel aan de orde te stellen. Chef-kok Kerridge is er op uit om onze kookkunst van een impuls te voorzien. Hij reist naar Poole en Weymouth, waar hij mensen helpt met het bereiden van vis en gepocheerde eieren. Ook laat hij zien hoe je perfect varkensvlees op tafel zet door het te pekelen.

Voedselvergiftiging
Ondertussen praat professor Roberts je bij over het voedsel dat we elke dag in de plaatselijke supermarkt kopen. Maar liefst drie kwart van het eten uit de supermarkt bevat bacteriën die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken! Ook neemt ze glutenvrije producten onder de loep. Tot slot onderzoekt Fletcher wat er in veelgebruikte producten zit, zoals pasta.

Het nieuwe programma Food Detectives is vanaf donderdag 7 november te zien op NPO 3: de eerste week om 22.20 uur, vanaf volgende week donderdag wekelijks om 22.40 uur. Je kunt elke aflevering van Food Detectives terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Food Detectives vanaf donderdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV