Top 10 beste films met Emma Stone

Top 10 beste films met Emma Stone
Oscarwinnares is inmiddels grote naam

Kijktip :

Vandaag (6 november 2019) viert de Amerikaanse actrice Emma Stone haar 31ste verjaardag. Ruim tien jaar geleden betrad ze de filmwereld met een rol in Superbad, en sindsdien is ze uitgegroeid tot één van de best betaalde actrices van de wereld. Gids.tv selecteerde haar beste rollen.

1. Mia Dolan in La La Land (2016, IMDb ★ 8,0)


Het grootste succes van Emma Stone is zonder twijfel La La Land, de kleurrijke musical van Damien Chazelle uit 2016. Stone speelt Mia Dolan, een ambitieuze actrice die het maar niet lukt om voet aan de grond te krijgen in Hollywood. Dan ontmoet ze pianist Sebastian Wilder (gespeeld door Ryan Gosling), een pianist die het ook moeilijk heeft. De film was een enorm succes en werd genomineerd voor maar liefst veertien Oscars; Stone won het beeldje voor Beste Actrice. Lees hier waar je La La Land kunt streamen.

2. Abigail Masham in The Favourite (2018, IMDb ★ 7,6)


Begin dit jaar was The Favourite ook een grote favoriet van het Oscarcomité: de film kreeg tien nominaties, en Stone maakte kans op de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol. The Favourite vertelt het verhaal van Queen Anne (Olivia Colman), die aan het Britse hof aan alle kanten gemanipuleerd wordt - onder anderen door Abigail Masham (Stone), een eenvoudige werkster die zich al snel tot in de 'inner circle' van de koningin heeft gemanoeuvreerd. Lees hier waar je The Favourite kunt kijken.

3. Sam Thomson in Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014, IMDb ★ 7,7)


Ook de derde film op dit lijstje kreeg een hele lading Oscarnominaties - negen in totaal - waarvan er vier werden verzilverd. Birdman kreeg onder meer de prijs voor Beste Film, maar Stone moest het opnieuw doen met een nominatie voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Ze speelt de dochter van Riggan Thomson (Michael Keaton), een aan lager wal geraakte acteur die vooral herinnerd wordt vanwege een beroemde superheldenrol die hij ooit heeft gespeeld. Lees hier waar je Birdman kunt streamen.

4. Eugenia "Skeeter" Phelan in The Help (2011, IMDb ★ 8,1)


Tussen alle verdorven en racistische huisvrouwen in The Help is de door Stone vertolkte Skeeter Phelan schijnbaar de enige met het hart op de juiste plek. De film speelt zich af in het zuiden van de Verenigde Staten in de jaren zestig van de vorige eeuw, waar racisme een doodnormaal fenomeen is. Skeeter is een jonge schrijfster die het verhaal van de zwarte huishoudsters wil vertellen. Ze komt erachter met welke verschrikkelijke vooroordelen en behandelingen ze te maken krijgen. Lees hier waar je The Help kunt kijken.

5. Wichita in Zombieland (2009, IMDb ★ 7,6)


De populaire horrorcomedy Zombieland kreeg dit najaar een vervolg (Zombieland: Double Tap), maar die kon niet aan het heerlijke eerste deel tippen. De film speelt zich af in de nabije toekomst, een postapocalyptisch tijdperk: zombies hebben de wereld overgenomen en er zijn slechts enkele overlevenden. Vier van die overlevenden vormen samen een onwaarschijnlijk clubje, dat na wat animositeit toch maar besluit de zombies samen te bestrijden. Lees hier waar je Zombieland kunt streamen.

6. Olive Penderghast in Easy A (2010, IMDb ★ 7,1)


Na haar debuut in Superbad was Stone enkele jaren later weer te zien in een hilarische high school-comedy. Ze speelt Olive Penderghast, een enigszins onzeker en overdreven keurig meisje dat een behoorlijk saai en onopvallend bestaan leidt. Ze wil haar populariteit graag een flinke boost geven, en maakt hiervoor gebruik van de geruchtenmolen die op iedere high school aanwezig is. Dat heeft uiteindelijk echter behoorlijk vervelende gevolgen voor haar. Lees hier waar je Easy A kunt kijken.

7. Hannah Weaver in Crazy, Stupid, Love. (2011, IMDb ★ 7,4)


Eén van de eerste echt volwassen rollen die Stone speelde was in het romantische comedydrama Crazy, Stupid, Love. De bij vlagen hilarische en bij vlagen ontroerende film vertelt een verhaal met meerdere verhaallijnen, die allemaal gaan over de (seksuele) relaties tussen mensen. Stone schittert temidden van een enorme sterrencast met onder anderen Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Marisa Tomei en Kevin Bacon. Lees hier waar je Crazy, Stupid, Love. kunt streamen.

8. Jules in Superbad (2007, IMDb ★ 7,6)


We hebben 'm al eerder genoemd: de grote doorbraak van Stone (en haar eerste film!) was Superbad. De losers Seth (Jonah Hill) en Evan (Michael Cera) krijgen de vraag om drank te regelen voor een wild feestje, maar ze hebben geen idee hoe ze dit als minderjarigen aan moeten pakken. Stone speelt Jules, één van de meiden die het duo vraagt de drank te regelen, en Seth hoopt dat hij uiteindelijk wat met haar mag 'doen'. Lees hier waar je Superbad kunt kijken.

9. Billie Jean King in Battle of the Sexes (2017, IMDb ★ 6,7)


Battle of the Sexes is misschien niet de beste film uit het oeuvre van Stone, maar ze speelt wederom een fantastische rol, waarvoor ze bovendien een Golden Globe-nominatie kreeg. De film vertelt het waargebeurde verhaal over een tenniswedstrijd tussen de vrouwelijke tenniskampioen Billie Jean King (Stone) en de oudere voormalige tennisser Bobby Riggs (Steve Carell). Er komen allerlei vooroordelen over de verschillen tussen mannen en vrouwen voorbij, en dat zorgt voor de nodige hilariteit. Lees hier waar je Battle of the Sexes kunt streamen.

10. Gwen Stacy in The Amazing Spider-Man (2012, IMDb ★ 6,9)


Stone draait haar hand ook niet om voor een belangrijke rol in een grote blockbuster. In The Amazing Spider-Man speelt ze Gwen Stacy. Zij heeft op school haar oog laten vallen op de gepeste Peter Parker (Andrew Garfield), die gebeten wordt door een genetisch gemodificeerde spin. Hij ontdekt plotseling dat hij bijzondere superkrachten heeft, die hij gebruikt om het kwaad in zijn stad uit te roeien. Ondertussen bloeit ook de romance tussen hem en Gwen op... Lees hier waar je The Amazing Spider-Man kunt kijken.

Wat is jouw favoriete rol van Emma Stone? Laat het hieronder aan ons weten!

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV