Nieuwe docureeks Lost Worlds and Hidden Treasures begint zondag op Canvas

Nieuwe docureeks Lost Worlds and Hidden Treasures begint zondag op Canvas
Archeologische schatten

Kijktip :

Vanaf zondag 10 november is de driedelige documentaireserie Lost Worlds and Hidden Treasures te zien op de Vlaamse zender Canvas. De docureeks richt zich op de vondst van drie belangrijke archeologische schatten in de zomer van 1939.

Landeigenaar
De eerste aflevering gaat over een bijzondere vondst in het gebied Sutton Hoo, in het zuidoosten van Engeland. Daar woonde de landeigenaar Edith Pretty, die in de zomer van 1938 besluit dat ze graag meer te weten wil komen over de terpen op haar eigendom. Ze schakelde de archeoloog Basil Brown in, die met behulp van Ediths tuinman en jachtopziener aan een onderzoek begon in haar tuin.

Schip
Na een jaar van onderzoek en opgravingen stuit Brown op een waanzinnige vondst: een houten schip van 27 meter lang, met daarin een grafkamer vol edelstenen, goud en wapens. Een enorme sensatie, want deze belangrijke vondsten kunnen ons meer vertellen over de geschiedenis van Engeland na het vertrek van de Romeinen.

De documentaireserie Lost Worlds and Hidden Treasures is vanaf zondag 10 november drie zondagen rond 21.00 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe docureeks Lost Worlds and Hidden Treasures begint zondag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen