Zondag in Tegenlicht: het yoghurtsucces van een Turks-Koerdische immigrant

Zondag in Tegenlicht: het yoghurtsucces van een Turks-Koerdische immigrant
Matchmakers in migratie

Kijktip :

Zondag vertelt Tegenlicht het succesvolle verhaal van een antiheld. Een Turks-Koerdische migrant wist namelijk, met behulp van andere migranten, de Verenigde Staten te veroveren met zijn yoghurt - waarmee hij het internationale bedrijfsleven op een idee bracht.

Nieuwe bedrijfsopzet
Het is het jaar 2005 als de Turks-Koerdische migrant Hamdi Ulukaya besluit een verlaten yoghurtfabriek in de staat New York te kopen. Hij implementeert een volledig nieuwe bedrijfsopzet, waarin Hamdi als dag en nacht verschilt van zijn concurrenten: full-time werknemers kunnen aandelen verwerven en meer dan dertig procent van het personeel bestaat uit vluchtelingen en migranten.

Lezingen
Met het succes van zijn zuivelfabriek Chobani laat Hamdi zien dat kwakkelende bedrijven in de staat New York kunnen overleven dankzij de economische bijdragen van nieuwkomers in de Verenigde Staten. Overigens is het succes van Hamdi niet onopgemerkt gebleven: hij reist tegenwoordig de wereld over om lezingen te geven en probeert met zijn initiatief Tent Partnership for Refugees andere CEO's te bewegen zijn voorbeeld te volgen.

De aflevering van Tegenlicht over de succesvolle zuivelfabriek van Hamdi Ulukaya is op zondag 10 november om 21.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Tegenlicht terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Tegenlicht: het yoghurtsucces van een Turks-Koerdische immigrant of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV