Prachtige IDFA-documentaire Don't Be a Dick About It woensdag te zien op NPO 2

Prachtige IDFA-documentaire Don't Be a Dick About It woensdag te zien op NPO 2
De warme band tussen twee broers

Kijktip :

Morgen (woensdag 20 november) gaat het International Documentary Filmfestival Amsterdam van start, kortweg IDFA genoemd. Dat wordt ook op televisie gevierd met een aantal prachtige docu's op NPO 2. Morgen wordt er afgetrapt met Don't Be a Dick About It.

Liefde en ruzie
De Amerikaanse regisseur Ben Mullinkosson filmde in de stad Washington, D.C. het dagelijks leven van de twee roodharige broers Peter en Matthew, die opgroeien bij hun ouders. Ze zijn weliswaar dol op elkaar, maar vliegen elkaar - zoals het echte broers betaamt - ook regelmatig in de haren. Bovendien hebben ze allebei hun eigenaardigheden: zo is Peter geobsedeerd door het tv-programma Survivor, waarvan hij de eliminatierondes elke dag naspeelt.

Extreme angst
Peters jongere broertje Matthew heeft daarentegen een extreme angst voor honden, waar hij graag vanaf wil zijn. De camera van Mullinkosson schetst een portret van hun leven, dat gekenmerkt wordt door een warm familieleven, gezelligheid en zo nu en dan een pittige ruzie. De broers accepteren elkaars tekortkomingen, maar maken elkaar net zo makkelijk belachelijk. Boven alles blijft de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar voelbaar.

De documentaire Don't Be a Dick About It is op woensdag 20 november om 22.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Don't Be a Dick About It terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige IDFA-documentaire Don't Be a Dick About It woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV