Hilarische horrorcomedy Tremors zie je vanavond op SBS 9

Hilarische horrorcomedy Tremors zie je vanavond op SBS 9
Bijzonder eerbetoon aan B-films

Kijktip :

Het horrorgenre wordt lang niet altijd even serieus genomen door de filmcritici, en gelukkig ook niet door de makers zelf. Regisseur Ron Underwood bracht met Tremors (vanavond te zien op SBS 9) een hilarisch eerbetoon aan oude B-films. Je kunt Tremors ook streamen via Netflix, iTunes en meer.

Het verhaal
De hilariteit begint al bij de setting van de film: het stoffige plaatsje Perfection. Het is hier allesbehalve perfect, en daarom hebben de lapzwansen Valentine McKee (gespeeld door Kevin Bacon) en Earl Bassett (Fred Ward) besloten om binnenkort te vertrekken. Dan ontmoeten ze een mooie seismologe (Finn Carter), die onderzoek doet naar de mysterieuze trillingen in de grond. Ze ontdekt dat er een verschrikkelijke waarheid achter die trillingen zit: onder de grond leven enorme, bloeddorstige wormen, die het op de lokale bevolking gemunt hebben.

Heerlijke parodie
In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw werd de bioscoopbezoeker overspoeld met - vaak onbedoeld - hilarische horrorfilms uit de Verenigde Staten, waarin kleine dorpjes te maken kregen met de verschrikkelijkste monsters. Deze 'monsters' zagen er in werkelijkheid behoorlijk houterig uit, en ze boezemden dan ook niet echt angst in. Ron Underwood besloot dit genre met Tremors eens flink op de hak te nemen, en met succes. Dit origineel is fantastisch, maar de film kreeg ook een aantal tenenkrommend slechte direct-to-video vervolgen en zelfs een eigen tv-serie.

De film Tremors (1990) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 22 november om 22.20 uur te zien op SBS 9.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Hilarische horrorcomedy Tremors zie je vanavond op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen