Reisprogramma Toms Ierland met Tom Egbers begint zaterdag op NPO 2

Reisprogramma Toms Ierland met Tom Egbers begint zaterdag op NPO 2
Sportpresentator op reis door land van voorouders

Kijktip :

Tom Egbers is inmiddels helemaal hersteld van het hartinfarct dat hij afgelopen zomer kreeg, tijdens zijn vakantie. Hij presenteert de Eredivisiesamenvattingen weer, en zaterdag begint zijn nieuwe reisprogramma Toms Ierland op NPO 2.

Hongersnood
Egbers had vorig jaar veel succes met zijn eerste reisserie, waarin hij door Engeland trok. Dit keer gaat hij naar Ierland, het land van zijn voorouders. Egbers ontdekt dat de grootvader van zijn opa Ierland halverwege de negentiende eeuw ontvluchtte, omdat er een verschrikkelijke hongersnood heerste. Hij vertrok naar Engeland, uitgerekend het buurland waar Ierland een uiterst pijnlijke relatie mee onderhoudt.

Brexit
Ierland mag dan aan de buitenrand van Europa liggen, het land is net als het continent in beweging. Prachtige ritten door het mystieke landschap wisselt Egbers af met gesprekken met de lokale bewoners, die hij vraagt naar hun mening over de Brexit, de katholieke kerk en hun toekomst. In de eerste aflevering vertelt komiek Andrew Maxwell hoe de Ierse identiteit zich verhoudt tot de Engelse, en Egbers bezoekt Belfast, waar protestantse en katholieke scholieren naar hun identiteit zoeken.

Het nieuwe reisprogramma Toms Ierland is vanaf zaterdag 23 november wekelijks om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Toms Ierland terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Reisprogramma Toms Ierland met Tom Egbers begint zaterdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV