Marco van Basten geschorst door FOX Sports: komend weekend geen analist

Marco van Basten geschorst door FOX Sports: komend weekend geen analist
Ophef om "Sieg Heil"-incident

Nieuws :

Analist Marco van Basten zal komend weekend niet te zien zijn als analist op FOX Sports. De zender heeft besloten de oud-voetballer te schorsen na een incident van afgelopen zaterdag, toen Van Basten duidelijk hoorbaar "Sieg Heil" zei in de studio.

Interview
Dit deed hij aan het einde van een interview van Hans Kraay jr. met Frank Wormuth, de trainer van Heracles Almelo. Van Basten wilde met het 'grapje' refereren aan het steenkolen-Duits van Kraay jr., maar kwam er al snel achter dat dit zeer ongepaste humor was. Hij maakte al snel excuses, en zei niemand opzettelijk te willen kwetsen.

Statement FOX Sports
"Wat er is gebeurd was dom en ongepast en FOX Sports neemt afstand van hetgeen zaterdagavond in de uitzending door Marco van Basten is gezegd. De zender heeft daarom besloten om deze week af te zien van de diensten van Marco van Basten als analist op FOX Sports. Zijn gage wordt geschonken aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD), ter bevordering van het bewustzijn en kennis over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog."

Bekijk hieronder de beelden van het incident en de excuses van Marco van Basten.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Marco van Basten geschorst door FOX Sports: komend weekend geen analist of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen