Prachtige docu The Advocate over Lea Tsemel zie je woensdag op NPO 2

Prachtige docu The Advocate over Lea Tsemel zie je woensdag op NPO 2
Mensenrechtenadvocate van 75 werkt nog steeds

Kijktip :

Woensdagavond (27 november) is op NPO 2 de prachtige documentaire The Advocate te zien, over de beroemde Israëlische mensenrechtenadvocate Lea Tsemel. Zij zet zich met hart en ziel in voor Palestijnen die zich hebben verzet tegen de bezetting van hun grondgebied.

Advocaat van de duivel
En omdat ze zich vooral voor Palestijnen inzet, wordt ze door tegenstanders gezien als de 'advocaat van de duivel' - het conflict tussen Israël en Palestina zet nog altijd kwaad bloed bij beide kanten. In de documentaire The Advocate wordt Tsemel gevolgd tijdens de behandeling van twee zaken: die van een dertienjarige jongen die betrokken was bij een steekpartij en die van een vrouw die een mislukte zelfmoordaanslag pleegde.

Discriminerend systeem
Tsemel gaat in gesprek met de verdachten, haar team en de pers - op sommige momenten worden de fragmenten op creatieve wijze verfraaid met animatie, omdat anonimiteit vereist is. Ook de man, kinderen en collega's van Tsemel komen aan het woord; zij vertellen over haar moed en doorzettingsvermogen. Een terugblik op eerdere zaken van Tsemel leert de kijker dat ze altijd heeft gestuit op een discriminerend systeem. Toch blijft Tsemel stug doorwerken.

De documentaire The Advocate is op woensdag 27 november om 23.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire The Advocate terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu The Advocate over Lea Tsemel zie je woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier