Recensie: The Addams Family verliest de nostalgie en humor van toen

Recensie: The Addams Family verliest de nostalgie en humor van toen
Gelukkig hebben we de beroemde tune nog!

Film :

Op donderdag 5 december is de nieuwe animatiefilm The Addams Family in première gegaan in de Nederlandse bioscopen. Met stemmen van een groep beroemde acteurs en actrices, zoals Charlize Theron (Moeder Morticia) en Oscar Isaac (vader Gomez), kan het bijna niet meer mis gaan, toch? Lees hier de filmrecensie van The Addams Family.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Black is beautiful
Het leven van de familie Addams wordt totaal op zijn kop gezet wanneer ze ontdekken dat de nabije buurtbewoners zich plotseling wel heel erg zenuwachtig gedragen. Ze worden aangespoord door een televisiepresentatrice, die maar al te graag van de gekke familie Addams af wil. Alsof dat niet genoeg is, moet dochter Wednesday voor de allereerste keer naar een openbare school en bereidt zoon Pugsley zich voor op een belangrijk optreden.

Met de stemmen van Oscar Isaac en Charlize Theron in de film 'The Adams Family'

Beoordeling van Gids.tv
In de Verenigde Staten was de release van deze animatiefilm (logischerwijs) rond Halloween. Aldaar deed deze film verrassend goede zaken, waardoor een deel 2 ook het levenslicht gaat zien. Nederland was veel later aan de beurt, wat toch een beetje als mosterd na de maaltijd voelt. De animatie en vormgeving is grappig met overdreven spillebeentjes, grote ogen, rare kapsels en haakneuzen. Toch valt op dat de buitenscènes er leeg en kaal uitzien. De makers hebben de film hip willen maken door onder andere het nummer 'Drop It Like It's Hot' van rapper Snoop Dogg en Pharrel Williams te gebruiken. Een totaal verkeerde keuze, waardoor je heimwee krijgt naar de nostalgie van de live action film uit 1991. De nieuwe generatie gaat best wel genieten, maar de oude generatie veel minder: 1,5 ster.

Cast
Naast stemmen van Charlize Theron (Bombshell) en Oscar Isaac (Life Itself) zijn ook Finn Wolfhard (Stranger Things) en Chloë Grace Moretz (Inside Out) te horen in deze film. Deze productie is geregisseerd door Greg Tiernan en Conrad Vernon (The Sausage Party).

The Addams Family is vanaf 5 december 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Familiefilm, Animatie. Tijdsduur: 87 minuten. IMDb-score 5,9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV