Confronterende docu Ons moederland zie je woensdag op NPO 2

Confronterende docu Ons moederland zie je woensdag op NPO 2
Extreemrechts in Nederland

Kijktip :

De heftige, confronterende documentaire Ons moederland, woensdag te zien op NPO 2, schetst een openhartig beeld van het leven van Constant Kusters. Hij is niet alleen huisvader: Kusters is ook de leider van de extreemrechtse partij Nederlandse Volks-Unie.

Omstreden
Door de extreemrechtse politieke inslag is Kusters vanzelfsprekend een omstreden figuur. In zijn leven zijn het nationalisme, politieke strijd én een traditioneel gezinsleven onlosmakelijk met elkaar verbonden. Aan de hand van zijn opvattingen en leven zien we in Ons moederland een spiegel van de Nederlandse samenleving en haar omgang met 'de ander' door de eeuwen heen.

Volksbuurt
In zijn huis, middenin een Arnhemse volksbuurt, vertelt Kusters zonder schroom wat er volgens hem allemaal mis is met de multiculturele samenleving in Nederland. De discussie over onze nationale identiteit zorgt inmiddels in het hele land voor polarisering. Door archiefmateriaal en intieme scènes in het extreemrechtse milieu wordt getoond dat Kusters tot zijn vreugde ziet dat extreemrechtse ideeën steeds vaker hun weg vinden naar de gevestigde orde.

De documentaire Ons moederland is op woensdag 4 december om 22.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Ons moederland terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Confronterende docu Ons moederland zie je woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen