Unieke Tweede Wereldoorlog-beelden in Andere Tijden Special

Unieke Tweede Wereldoorlog-beelden in Andere Tijden Special
Vrijdag te zien op NPO 2 en daarna terug te kijken bij Gids.tv

Kijktip :

De Tweede Wereldoorlog blijft een onuitputtelijke bron van fascinatie, bijzondere verhalen en gruwelijke beelden. De meeste beelden denken we al gezien te hebben, maar op vrijdag 6 december is een Andere Tijden Special met uniek videomateriaal op NPO 2 te zien.

Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.

Dagelijks leven
Uit vele amateurbeelden is een bijzondere uitzending samengesteld, waarin het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog is vastgelegd. Want ook toen moesten mensen gewoon slapen, eten en werken - en werd er zelfs feest gevierd. Verder zijn er beelden te zien van onderduikers, voedseldroppings en de bevrijding. Dagboekfragmenten worden ingezet als geluid onder de beelden.

Historische gebeurtenissen
De Nederlanders van toen laten met hun beeldmateriaal hun perspectief op de oorlog zien, en dat levert met name van de bevrijding veel mooie beelden op. Bovendien zien we videomateriaal uit plaatsen die normaal niet terugkomen in de beelden van de bevrijding. De historische gebeurtenissen krijgen zo een hele andere betekenis.

De Andere Tijden Special over amateurbeelden uit de Tweede Wereldoorlog is op vrijdag 6 december om 21.05 uur te zien op NPO 2. Daarna kun je deze aflevering van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Unieke Tweede Wereldoorlog-beelden in Andere Tijden Special of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen