Geweldige thriller The Game vanavond op België Eén en te streamen via Netflix

Geweldige thriller The Game vanavond op België Eén en te streamen via Netflix
Heerlijke film van David Fincher

Kijktip :

In het geweldige oeuvre van meesterregisseur David Fincher (Se7en, Fight Club, Gone Girl) sneeuwt de zenuwslopende thriller The Game weleens onder, maar ook dit is weer een neo noir-pareltje van de filmmaker. The Game is vrijdag te zien op België Eén en te streamen via Netflix, Pathé Thuis en meer.

Het verhaal
In The Game de schatrijke zakenman Nicholas Van Orton (gespeeld door Michael Douglas). Hij woont in San Francisco en kan alles kopen wat zijn hartje begeert, maar echt gelukkig is hij niet. Nicholas brengt zijn tijd het liefst alleen door, in zijn prachtige villa. Zijn broertje Conrad (Sean Penn) wil hem voor zijn 48ste verjaardag echter een cadeau geven dat zijn leven verandert. Nicholas wordt onderdeel van een mysterieus spel, dat maar één regel heeft: er zijn geen regels. Langzaam wordt Nicholas' leven totaal overhoop gegooid en is overleven het hoofddoel geworden.

Nagelbijten
Fincher weet bijna als geen andere moderne regisseur de spanning in zijn films tot het standje nagelbijten op te voeren. Se7en was daar het eerste voorbeeld van, en twee jaar later (in 1997) volgde The Game. Hij wist opnieuw enkele grote filmsterren te strikken voor de hoofdrollen: Michael Douglas en Sean Penn. Ook de bijrollen van onder anderen James Rebhorn, Carroll Baker en Armin Mueller-Stahl zijn van een zeer hoog niveau. Kortom: een fantastische moderne thriller.

De film The Game (1997) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op vrijdag 13 december om 23.45 uur te zien op België Eén. Lees hier waar je België Eén kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV