Docu Raymond van Barneveld: Het fenomeen zie je zaterdag op RTL 7

Docu Raymond van Barneveld: Het fenomeen zie je zaterdag op RTL 7
Eerbetoon aan afzwaaiende dartspionier

Kijktip :

Momenteel mogen jonge darters als Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan dan wel in de spotlights staan, het was Raymond van Barneveld die het darten in Nederland op de kaart zette. In de documentaire Van Barneveld: Het fenomeen brengt RTL 7 een eerbetoon aan de pionier.

Miljoenen kijkers
Aan het eind van de jaren negentig was Van Barneveld bezig aan een gestage opmars binnen de BDO, de dartsbond die op dat moment nog het grootst was. In 1995 bereikte hij al zijn eerste Embassy-finale, maar in 1998 was het tijd om te oogsten. 'Barney' won de finale van het WK Darts van Richie Burnett, en hij hield miljoenen Nederlanders aan de buis gekluisterd rond de kerstdagen. In totaal wint hij maar liefst vijf wereldtitels.

Afscheid
Na het aankomende WK neemt Van Barneveld definitief afscheid als professioneel darter. Dan heeft hij een legendarische carrière achter de rug, waarmee hij een heel leger aan fans opbouwde. In de docu Van Barneveld: Het fenomeen kijken betrokkenen terug op zijn carrière. Aan het woord komen onder anderen zijn vader, eeuwige rivaal Phil Taylor en de Nederlandse troonopvolger Michael van Gerwen. Na de documentaire komt Barney zelf in actie op het WK Darts.

Bekijk het volledige speelschema van het WK Darts hier.

De documentaire Van Barneveld: Het fenomeen is op zaterdag 14 december om 19.00 uur te zien op RTL 7. Je kunt daarna de documentaire Van Barneveld: Het fenomeen terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu Raymond van Barneveld: Het fenomeen zie je zaterdag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen