Top 5 vechtfilms om het duel Badr Hari vs. Rico Verhoeven te vieren

Top 5 vechtfilms om het duel Badr Hari vs. Rico Verhoeven te vieren
Van Bloodsport en Kickboxer tot Creed en meer

Kijktip :

Aanstaande (zaterdag 21 december) is het zover! Het wordt nu al het gevecht van de eeuw genoemd: het duel tussen verdedigend wereldkampioen Rico Verhoeven en zijn aartsrivaal Badr Hari. Dankzij Veronica kunnen we live meegenieten van dit kickboksspektakel. Om alvast in de sfeer te komen: 5 topfilms die je knock out slaan!

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies. En lees hier het artikel: Top 10 met beste boksfilms aller tijden

1. Kickboxer (1989, IMDb ★ 6,4)
Als er één man in de filmwereld weet hoe je deuk in een pakje boter moet slaan dan is het wel 'The Muscles from Brussels', Jean-Claude Van Damme. Kickboxer gaat over Kurt Sloan. Hij is de begeleider van zijn broer, de Amerikaanse kampioen kickboksen Eric Sloan. Wanneer Kurt ziet dat zijn broer door de Thaise kampioen Tong Po verlamd raakt, zint Kurt op wraak. Lees hier waar je de film Kickboxer kunt streamen.

2. Creed (2015, IMDB ★ 7,6)
Na de eerste Rocky waren de vele vervolgfilms enigszins teleurstellend. Met Creed werd de reeks weer nieuw leven ingeblazen. Hierin is Rocky Balboa (Sylvester Stallone) de manager van Adonis Creed (Michael B. Jordan), de zoon van zijn vroegere rivaal en vriend Apollo Creed. De film benadert het niveau van de eerste film, en vooral Jordan en Stallone laten prachtig acteerwerk zien. Lees hier waar je de film Creed kunt streamen.

3. Million Dollar Baby (2004, IMDB ★ 8,1)
Deze waanzinnige en dramatische boksfilm is een gouden kijktip, geregisseerd door filmlegende Clint Eastwood. Het draait in Million Dollar Baby vooral om de vrouwelijke bokser Maggie Fitzgerald (Hilary Swank), die graag getraind wil worden door veteraan Frankie Dunn (Eastwood). Hij ziet dit in eerste instantie niet zitten, maar Maggie is een doorzetter. De film won Oscars voor Beste Film, Beste Regie, Beste Actrice en Beste Mannelijke Bijrol (Morgan Freeman). Lees hier waar je de film Million Dollar Baby nog meer kunt streamen.

4. Southpaw (2015, IMDb ★ 7,4)
Ook acteur Jake Gyllenhaal heeft zich gewaagd aan het spelen van een bokser, en met verve. Zijn fysieke transformatie valt het meest op: vergelijk zijn postuur in Southpaw maar eens met Nightcrawler, de film die een jaar eerder uitkwam. Gyllenhaals personage Billy Hope wil zijn carrière nieuw leven inblazen en zijn dochter terugwinnen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Lees hier waar je de film Southpaw nog meer kunt streamen.

5. Bloodsport (1988, IMDb ★ 6,8)
Een jaar voor de film Kickboxer was daar de bijna-culthit Bloodsport. Wederom met de Belg Jean-Claude Van Damme in de hoofdrol. De film gaat over Frank Dux. Hij doet mee aan 'kumite', een illegale martial-arts competitie, waar zwaargewonden en doden niet ongewoon zijn. Voor dit toernooi zijn vechters van over de hele wereld uitgenodigd, die allemaal een verschillende vechtstijl hebben. Chong Li, een meedogenloze en gemene vechter, is de favoriet voor kumite, en heeft nog nooit tegen Frank Dux gevochten. Lees hier waar je Bloodsport nog meer kunt streamen.

Jean-Claude Van Damme in actie in de film 'Bloodsport'

Het titelgevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari is op 21 december vanaf 20.00 uur live te zien bij Veronica en via een livestream op Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV